Opuštajuća ulja

0
211

ulje_od_cimetaEterično ulje cimet može da vas opusti, ali i da reguliše dijabetes i visoki krvni pritisak, da olakša tegobe kod bronhitisa, astme, dijareje, kašlja i gljivičkih infekcija
ZBOG svog slatkastog i pikantnog mirisa, eterično ulje cimeta će vas oraspoložiti i opustiti. Ako ga direktno nanosite na kožu, morate da ga razredite i proverite da li izaziva alergijsku reakciju.

Ovo ulje ne utiče pozitivno samo na psihičko, već i fizičko zdravlje. Može da reguliše dijabetes i visok krvni pritisak, da se koristi prilikom lečenja bronhitisa, astme, dijareje, kašlja i gljivične infekcije, da poboljša varenje i smanji nadutost, ublaži fizičku bol, smanji učestalost glavobolja, izvuče iz depresivnog stanja…

Od stresa će vas osloboditi eterično ulje bora. Ukoliko nameravate da ga koristite za lokalnu upotrebu, razredite ga i testirajte na maloj površini kože. Ovo naročito važi za decu i starije osobe.

Eterično ulje bora pospešuje metabolizam, pomaže kod problema sa disanjem, koristi se pri lečenju urinarnih infekcija i crevnih problema, poboljšava koncentraciju, oslobađa od nervne napetosti, a dobro je i za negu kože.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.