Hijaluronska kiselina

0
323

Hijaluronska_kiselinaHijaluronska kiselina je mukopolisaharid sa velikim molekulama.Sastoji se od disaharidnih jedinica koji se ponavljaju.Prisutan je u ekstracelularnom matriksu epidermisa i dermisa.Molekularna struktura nije specifična ni po tipu, strukturi, zato je rizik od alergija veoma niska.
Hijaluronska kiselina se nalazi u sinovijalnoj tečnosti, koji ima funkciju podmazivanje zglobova.Nalazi se još u vezivnom tkivu za stvaranje matriksa, koji omogućava signale, deobu i migraciju stanica.Obezbedjuje elastičnost kože.Dok Kolagen je protein glavni sastojak dermisa  (dubljeg sloja kože).Za vreme upalnog procesa povećava se razgradnja hijaluronske kiseline.Zbog uticaja enzima i oksidacije, smanjuje se elastičnost sinovijalne tečnosti.
„Hyaluronic Acid Skin serum“ vrši se ukapavanje i prva faza počinje odmah, prodire u kožu, daje svoj ton, sjaj bez ostavljanja lepljivog ostataka.Deluje revitalizirajući.Druga faza počinje u obnovi kolagena i stvaranje hijaluronske kiseline u slojevima kože.Koža počinje sama popravljati i dobije svoj sjaj.Serum pomaže dostavu nutrijenata dublje u kožu (ukapava se 2 kapi 2 X na dan).
*Obezbedjuje kružnu hidrataciju.
*Povećava elastičnost kože.
*Kožu čini mekom i daje mladalački sjaj.
*Poravna finih linija i bora.
*Poboljšava kožnu cirkulaciju.
*Rast novih stanica nakon lasera, pilinga, operacije ili tretmana mikrodermoabrazije.
Hijaluronska kiselina ima široku primenu koristi se u dermatologiji, ortopediji, oftalmologiji, stomatologiji i veliku važnost uživa u kozmetici (uklanjanja ožiljaka, usporava promene na koži koji nastaju zbog stvaranja gubitka vlage i elastičnosti).U kozmetici se koristi u vidu kremova što je potrebno  uvek nadoknaditi.Najefikasnija je ubrizgavanjem u kožu putem šprica sa finom tankom iglom (biostimulacija).Kožu podstiče na obnavljanje, zategnutosti.
Estetska hirurgija koristi hijaluronsku kiselinu  za korekciju usana.Radi se  pod lokalnom anestezijom, sama intervencija traje 15 min. nastaje bol i otečenost koji prolazi za par dana.Dejstvo traje od 9-24 meseca.Korekciju se može više puta obnavljati.
Estetska hirurgija hilaluronsku kiselinu koristi za korekciju bora i nabora, za korekciju volumena (usne, obraza, brade) za korekciju iregularnosti (akni, iregularnosti na koži, nosu).
Hijaluronska kiselina ublažava simptome kod osteoartritisa.Igra važnu ulogu u strukturi i funkciji zgloba.Kod osteoartritisa je uočen njen gubitak.Kod tih osoba može hijaluronska kiselina da regeneriše zglob, poboljšava funkciju i smanjuje bol.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.