Osjećajte se dobro u svojoj koži

0
268

Osjeajte_se_dobro_u_svojoj_koiOva poznata parola vrišti nam iz mnogih reklama. Svi mi znamo da nas jedan proizvod neće učiniti ljepšima ni sretnijima. Što onda moramo učiniti da bismo se osjećali dobro u vlastitoj koži?
Mnoge od nas ne vole ljeto samo zato jer ćemo se morati skinuti u kupaći kostim. Ok, nekima to ne pada teško, no većini nas, zbog glupih razloga, pada i preteško. Kako je rekla jedna od “takvih” žena: “Iz zrele, obrazovane i inteligentne žene pretvorim se u neurotičarku…”
Za početak, odustanite od pokušaja da budete ljepotice s TV ekrana. Ne zato jer to ne možete biti, već zato jer je riječ o “umjetnoj ljepoti”. Sigurno ste već primili desetke mailova koji otkrivaju kako zapravo izgledaju modeli, ili ste na Youtube-u i drugim portalima vidjeli što se zapravo skriva iza kamera. Trebamo li podsjećati i na reklame jedne kompanije, koja se kao trudi ne promovirati premršavu i presavršenu ljepotu?
Još jedna stvar od koje biste trebale odustati su dijete, čijim vrstama i oblicima, čini se, nema kraja. Dobro bi bilo i da se prestanete natjecati s drugim ženama, bilo vlastitim prijateljicama, bilo nekome drugome.
Što onda trebamo raditi?
Zapamtite da 98% žena nije rođeno da bude top model. Figuru mršavice rijetko tko ima, no još su i “rijeđi” razlozi zbog kojih bi ju itko želio imati. Sad kad smo to riješili, sjetite se svih razlog zbog kojih se skidamo u badić, stvari zbog kojih volimo ljeto, poput kupanja i sunčanja, “igranja u pijesku” i slično. Da, zato se skidamo u badić, a ne zato da pokažemo svoje savršeno tijelo. Sad možete i polako početi shvaćati da drugi ljudi nisu opsjednuti vašim tijelom i da ne gledaju i zure svi baš u vas.
Za kraj, kad već želite poraditi na svom tijelu, pobrinite se da živite zdravo. Što to znači? Jesti što je zdravije moguće, jer, naravno da se ne morate odreći baš svake pizze i ćevapčića. Vježbajte, rekreirajte se. Time nećete učinit uslugu samo vašoj liniji, već i vašem organizmu, odnosno, zdravlju i to dugoročno.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.