UVA-ZRAKE: Glavni uzrok staničnog oštećenja i alergija na sunce

0
224

uva-zrake-glavni-uzrok-stanicnog_ostecenja-i-alergija-na-sunceVrlo uobičajena, benigna polimorfna svjetlosna erupcija naročito pogađa žene u dobi od 15 do 35 godina. Riječ je o neugodnoj i neprivlačnoj pojavi u obliku crvenog osipa popraćenog osjećajem svrbeži. Najčešće se pojavljuje duž linije vrata, na ramenima, rukama i nogama, a izražajno i na gornjem dijelu stopala. Izazvaju je ultraljubičaste zrake, posebno UVA-zrake.
Obično se pojavljuje 12 sati nakon izlaganja suncu. Što učiniti? Prevencija je i dalje primarni oblik terapije. Idealno bi bilo izbjegavati izlaganje suncu ili nositi odjeću koja štiti od sunca. U slučaju izlaganja suncu treba voditi računa da:
Izbjegavate izlaganje suncu između 10 i 16 sati.
Koristite proizvode za zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom i širokim spektrom  
zaštite od UVB i UVA-zraka.
Ponavljate nanošenje proizvoda svaka dva sata.

PREKRETNICA U DERMATOLOGIJI

Studija koja mijenja naše razumijevanje koristi koju donosi svakodnevna zaštita od sunca.
Klinička studija provedena u Australiji tijekom 15 godina po prvi put dokazuje da
SVAKODNEVNO KORIŠTENJE ZAŠTITE OD SUNCA SMANJUJE RIZIK OD RAZVOJA MELANOMA.
Velika klinička studija, provedena u Australiji u razdoblju od 15 godina na više od 1.600 odraslih osoba, dokazuje korist koju donosi svakodnevna zaštita od sunca. Ova studija, koju je dr. Adele GREEN objavila u prestižnom znanstvenom časopisu „Journal od oncology“, dokazuje smanjenje pojave melanoma, uključujući i najteže oblike, u osoba koje svakodnevno savjesno nanose proizvod za zaštitu od sunca. Ova studija dokazuje da svakodnevna prilagođena zaštita od sunca doprinosi stvaranju sloja koji štiti od melanoma.

INOVACIJA U ZAŠTITI OD SUNCA – ANTHELIOS XL

S termalnom vodom La Roche-Posay
Najviša zaštita osjetljive kože i kože sklone netoleranciji na sunce.
Dermatološka ekspertiza laboratorija La Roche-Posay je izvor velikih tehnoloških inovacija na području UV-zaštite. La Roche-Posay je prva marka koja ide dalje od dermatoloških standarda i nudi novu generaciju zaštite od sunca za osjetljivu i kožu sklonu netoleranciji na sunce:
MEXOPLEX® je nova generacija filternih sustava posebno namijenjena osjetljivoj koži i koži sklonoj netoleranciji na sunce, omogućava: – još učinkovitiju zaštitu od UVB i UVA-zraka
– smanjen sadržaj kemijskih filtera
– bez kompromisa na toleranciji.
Najviša zaštita od UVB-zraka ojačana protiv štetnog djelovanja UVA-zraka u omjeru strožem od europskih propisa za još višu zaštitu od UVA-zraka: SPF/UVA  ? 2,5.
Učinkovitost potvrđena u 19 kliničkih studija.
ANTHELIOS XL doprinosi prevenciji netolerancije na sunce i staničnog oštećenja koje je odgovorno za fotostarenje i rak kože.

Stroga načela formulacije:    

SMANJEN SADRŽAJ KEMIJSKIH FILTERA
BEZ MIRISA
BEZ PARABENA
NEKOMEDOGENI PROIZVODI
ISPITANI POD DERMATOLOŠKIM NADZOROM.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.