Detoksikacija organizma

0
309

detoksikacijaDetoksikacija organizma može sprovesti na više načina:kao post, biljni čajevi, detox dijeta i sauna.Vi izaberite što vam je najbolje.
Detoksikacija je čišćenje organizma od raznih toksina.Godišnje dva puta je potrebna ili nužna detoksikacija organizma.Većina čovečanstva jede hranu punu pesticida i hormona, previše mesa, šećera, živi u zagadjenoj okolini, udiše zagadjen vazduh, pije, puši, a toksini se gomilaju u organizmu.U čišćenju toksina učestvuju prvenstveno bubrezi, jetra, creva.
Detoksikacija je dobra i za mentalno zdravlje jer smanjuje stres.Simptomi viška toksina mogu biti:glavobolja, problem s kožom, zadah, neugodan miris tela, candida, mlitavost, slabo pamćenje, nadutost trbuha, zatvor, proliv, mršavljenje, gubitak apetita itd.
Pre detoksikacije treba jedan dan postiti odnosno piti samo vodu i biljne čajeve.
Osnovni princip svake detox dijete je sledeća: sirovo voće, povrće, sokovi od svežeg voća i povrća, povrće kuvano na pari, ili u vodi.Salate začiniti limunovom sokom, maslinovom uljem, začiniti lekovitim začinskim travama.Za vreme detoksikacije potrebno je uneti oko 3 litre tekućine.Od čajeva se preporučuje kopriva, breza, maslačak.
Kako se od voća i povrća brzo ogladni, tokom detoksikacije može se jesti:žitarice, proso, ječam, integralni pirinač, soje.
Treba izbegavati kafu, alkohol, čokoladu, slatkiši, beli šećer, rafinirana ulja, brašno, testenine, krompir.

Čaj kao lek

Za čišćenje tela služi čaj.Besplatan način, moćan za duhovno i fizičko čišćenje.Umesto vode pije se čaj od 1-3 dana.Post sa sokovima i biljnim čajevima može trajati kod ozbiljnog oboljenja i više dana sa nadzorom lekara.

Sauna čisti, podmladjuje kožu

Sauna čisti od toksina organizam, ugodan način čišćenja od toksina.Pruža opuštanja od stresa, čisti i podmladjuje kožu, i celi organizam.Poboljšava cirkulaciju, efikasna je kod mršavljenja  za izbacivanje toksina i pomaže kod alergije.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.