Četiri koraka do tela bez celulita

0
237
telo_bez_celulitaCelulit je problem s kojim se suočavaju pre svega žene, a u njegovom nastanku najveću ulogu ima ženski polni hormon estrogen, koji povećava propustljivost krvnih sudova, odnosno podstiče zadržavanje tečnosti.
Gojaznost nije neposredno vezana za celulit, s obzirom na to da se on javlja i kod mršavih osoba, ali činjenica je da se s povećanjem masnih naslaga celulit uvećava, objašnjava dr med. Ivana Filipović Marković, specijalista mezoterapije u ordinaciji „Delta estetika“.
– Celulit je spor i trajan degenerativni proces, koji nastaje kao posledica loše mikrocirkulacije, povećanja masnih ćelija i slabljenja vezivnog tkiva. Zbog toga je neophodno da anticelulit program obuhvata, osim efikasne fizikalne procedure, ciljane vežbe, dijetu i limfnu drenažu ili masažu- napominje naša sagovornica.

Pojam mezoterapija podrazumeva potkožno ubrizgavanje tankim iglicama manje doze koktela sastavljenih od prirodnih ekstrakata, homeopatskih agenasa, lekova i vitamina na problematičnim delovima tela. Kokteli se ubacuju u sloj kože dubine od jednog do šest milimetara, a efekti se postižu farmakološkim dejstvom preparata i fizičkom stimulacijom mikroiglama.

 

Uz mezoterapiju može da se kombinuje i lipoliza, ubrizgavanje koktela 13 milimetara pod kožu, što rešava problem lokalizovanih masnih naslaga. Lipoliza je malo agresivniji tretman od mezoterapije, a rezultat možete očekivati nakon četiri do osam nedelja.

Nakon vežbi istuširajte se toplom vodom uz trljanje lufa rukavicom. Nanesite na dlanove anticelulit ulje i preparat, najbolje neki koji sadrži bršljen, i lagano masirajte delove zahvaćene celulitom. Pokreti se moraju vršiti u pravcu srca i ne smeju ostavljati modrice.

Masaža ima za cilj da, stimulišući krvnu i limfnu cirkulaciju, omogući oslobađanje celulita i da ga putem organa za detoksifikaciju izbaci iz organizma.

Budući da je lociran od tri do pet milimetara ispod površine kože, u vezivnom tkivu, nema razloga za grubo pritiskanje. Ukoliko imate proširene vene, promene na koži (iritacije, ekceme, infekciju), visok krvni pritisak, ne primenjujte masažu.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.