Nepravilan srčani ritam opasan za žene

0
260

Nepravilan_srani_ritam_opasan_za_eneŽene u srednjim godinama, sa ubrzanim otkucajima srca, izložene su povećanom riziku od smrti, zbog problema sa atrijalnom fibrilacijom ili abnormalnim srčanim ritmom.
Istraživanje objavljeno u časopisu Američkog medicinskog udruženja sugeriše da je iznenađujućem broju srednjovječnih žena, koje su inače zdrave, ustanovljena dijagnoza atrijalne fibrilacije i da su one izložene povećanom riziku od smrti.
Atrijalna fibrilacija događa se kada se električni impulsi u dvije od četiri srčane komore počnu pojavljivati neredovno ili haotično. To stanje se obično ne viđa kod srednjovječnih žena.
Ovaj zaključak donesen je na osnovu istraživanja ženskog zdravlja koja je rađeno između 1993. i 2010. godine. Podaci su sakupljeni od 35.000 žena koje su u prosjeku rođene 1953 god.
Ni jedna od njih nije imala prethodne probleme sa srcem. Ali, žene sa stalnom atrijalnom fibrilacijom imale su dvostruko veći rizik od smrti nego ostali.
Doktor Dejvid Konen sa Univerzitetske bolnice u Bazelu u Švajcarskoj i drugi istraživači željeli su da saznaju koji su to faktori rizika za te žene, posebno za one koje su se smatrale zdravim, al su samo došli do naznaka da je za stanje zaslužan povišen holesterol i duvanski dim

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.