Transplantacija masti

0
332

Transplantacija_mastiTransplantacija masti- Lipofilling -Fat grafting
Kakva je to operacija – Transplantacija masti- Lipofilling -Fat grafting? Korišćenje sopstvenog masnog tkiva umesto filera za popunjavanje bora, opuštenih obraza i jagodica, nazolabialnih bora, operacijskih defekata  i distrofije.
Uzima se masno tkivo obično sa stomaka ili nadkolenice . Posebnom laboratorijskom  tehnikom   se obradi a mikrokanilama se ubacuje gde jeunedostatku.
Rezultati su odlični  i trajni, a postotak masnog tkiva koje preživi transfer iznosi oko 70%- 80%. Taj procenat u najvećoj meri  zavisi od tehnike uzimanja i pripremanja masnog tkiva za transfer. Na pravilan način pripremljen GRAFT masnog tkiva će sačuvati maksimalan broj vitalnih STEM ćelija samog pacijenta.
Koja je priprema za operaciju TRANSPLANTACIJE MASTI?
·       laboratorijske analize: kompletna krvna slika, osnovne biohemijske analize sa faktorima koagulacije, krvna grupa i Rh faktor
·       internističko-kardiološki pregled sa EKG-om
·       klinički pregled anesteziologa
Kompletna priprema koja je potrebna za intervenciju (osim krvne grupe i Rh faktora) obavlja se u našoj bolnici i ulazi u cenu operacije
Koja vrsta anestezije se koristi za operaciju transplantacije masti?
Lokalna anestezija sa analgosedacijom.
Kada napuštam bolnicu?
-Dva sata posle intervencije napuštate bolnicu.                              
Šta ne treba da me plaši posle intervencije?
Prolazne pojave kao otečenost, modrice, tvrdoća iznad ubačenog masnog tkiva.
Šta mogu da očekujem od ove operacije?
Vraćanje punoće obrazima, popunjavanje bora i vraćanja svežine. Taj isti efekat može se postići ubacivanjem filera ali za tu količinu koja se ubaci sopstvene masti ( 10-20 kubika ) sa filerima.
Izvor:analife.rs

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.