Jesam li dobar kandidat

0
269

plastine_operacije_grudiPošto se kod kozmetičkih i rekonstruktivnih zahvata po pravilu radi o promenama koje su često dramatične i permanentne, potrebno je da svako ko se odlučuje za ovakve usluge jasno upozna sa svim aspektima odabrane intervencije.
Svaki pacijent je poseban
Prvi korak je, svakako, zakazivanje konsultacija. Pacijentu se daju odgovori na pitanja, dobijaju se informacije o očekivanjima i zdravstvenom stanju. Pacijent se priprema psihički, ali se i daju instrukcije kako da se najbolje fizički pripremi za operaciju.
U zavisnosti od vrste zahvata, moguće je da će biti potrebni još neki pregledi (analiza krvi, kardiogram…).
Imajte realna očekivanja
Nije svako dobar kandidat za estetsku operaciju. U nekim slučajevima pacijenti imaju krajnje nerealna očekivanja. U toku preliminarnih konsultacija potrebno je utvrditi da li su očekivanja realistična. Rezultati mogu da variraju od osobe do osobe, i zavise od mnogobrojnih faktora, uključujući starost pacijenta, opšte zdravstveno stanje, sposobnost oporavka posle zahvata itd.
Utvrdite moguće nuspojave u razgovoru sa hirurgom sa kojim ćete raditi
Iako su mnogi zahvati rutinski, svaka operacija podrazumeva određeni rizik. Potencijalne rizike i komplikacije treba utvrditi u razgovoru sa hirurgom, tako da je poželjno maksimalno informisati se, i pripremiti se fizički za zahvat.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.