Povećajte volumen kose

0
270

bujna_kosaDok žene koje imaju prirodno bujniju kosu čine sve kako bi umanjile njen volumen, druge pak priželjkuju da im je kosa gusta, bogata i da ima više volumena. Ako vi spadate u ovu drugu katergoriju, nemojte očajavati jer uvijek možete iskoristiti sitne trikove za postizanje većeg volumena kose.
Kao što smo više puta naznačili, pravilna njega kose započinje pravilnim odabirom šampona i regeneratora. Stoga, birajte preparate za povećanje volumena. Pored šampona i regeneratora koristite preparate namijenjene podizanju pramenova pri korjenu. Ovakvi preparati nanose se prije sušenja ili feniranja i odižu dlaku od korjena povečavajući volumen kose.
Kosu fenirajte krupnijom četkom. Prilikom feniranja pramenove kose odižite od korjena prema plafonu i fenom pratite krenje četke. Na taj način će dio kose najbliže korjenu ostati uzdignut čime ćete postići veći volumen.
Veći volumen možete postići i kovrdžanjem kose. Kosu uvijte spužvastim ili metalnim uvijačima ili pomoću figara (električnog uvijača). Ne morate uviti čitavu kosu, svega nekoliko pramenova na površini kose biće dovoljno da kreirate veći volumen. Važno je da kosu uvijete sve do korjena kako biste je odigli i postigli efekat gustoće i bujnosti.
Kada napravite frizuru da biste zadržali njen oblik uđite u „oblak“ laka. Nemojte lak nanositi direktno na kosu kako je ne biste slijepili, već lak poprskajte u vazduh i onda „uletite“ u nastali oblak.
Iako se tapiranjem volumen kose zaista upadljivo povećava, izbjegavajte ovaj metod jer šteti kosi. Ukoliko ne možete odoljeti, porudite se barem da kosu tapirate rjeđe i da koristite češalj širih zubaca.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.