Preplanulost tokom čitave godine

0
303

preplanulost1Boju svakako zadobijate isključivo sunčajući se. Tokom zime, preplanulost je i dalje vaša želja, ali malo teže ide. Kako biste održali taman ten nakon sunčanja, poslušajte nekoliko zdravih rešenja.
Preplanulost ćete zadržati isključivo ako ste se pažljivo sunčali. Ako ste po svaku cenu rešili da prisvojite bronzanost za svega pola sata, jedino što ćete dobiti za uzvrat su opekotine. Boja koju imate kada opekotine spadnu traje vrlo kratko, koža je iziritirana i vrlo brzo počinje da se peruta. Zato se obavezno naoružajte kremama za sunčanje, koje će imati dovoljno visok zaštitni faktor da vas zaštite, a da ipak možete da zadobijete zdravu preplanulost kože.
Pre i posle sunčanja
Pre izlaganja suncu obavite piling celog lica i tela, kako ne biste imali fleke posle sunčanja. Vaša preplanulost treba da bude jednako raspoređena po svim delovima vašeg lica i tela, kako biste lepo izgledali.
Iako vam hladna voda mnogo više prija od nešto toplije nakon bronziranja tela, ipak se opredelite za ovu drugu varijantu. Bitno je i da kupka kojom se tuširate bude vrlo blaga, kako ne biste nadražila kožu. Primetite li da ste negde i pored čuvanja i bežanja u hlad izgoreli, nanesite posle tuširanja na taj deo tela hladan jogurt. Lepo će vam rashladiti kožu, manje će vas boleti opekotina, a i brzo će izvući crvenilo.
Kremice i tabletice
Posle bazena, plaže, Ade, gde god da ste se sunčali, hidrirajte kožu mlekom ili uljem za telo. Nemojte je trljati peškirom, jer ćete tako podstaći perutanja i guljenje kože, već samo natapkajte lice i telo njime.
Na tržištu su u poslednje vreme sve prodavaniji preparati koji čuvaju vašu preplanulost. Tu su kreme, gelovi, ulja, ali i tablete. Kako oni deluju? Kada prestanete da se sunčate, prestaje i sama proizvodnja melanina, prirodnog pigmentasamopotamnjivanje koji podstiče preplanulost, a ovi proizvodi čine da se on i dalje stvara iako niste izloženi suncu.
Tablete su bogate betakarotenom i one zapravo čine da preplanulost bude još veća, imaju slično dejstvo kao kreme za samopotamnjivanje. Kako ne biste postali žuti, što se naročito dešava onima svetle puti kada nanose kremu za samopotamnjivanje, ne preterujte. Niti će vaša koža izgledati zdravo i lepo, niti će vašem želudcu prijati bespotrebne količine tableta.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.