Radiotalasna lipoliza i radiotalasni lifting

0
284

regen_-technicalTripollar           
TRIPOLLAR  TRETMANI  REGEN PRO (APOLLO)  APARATOM
Tokom životnog veka naš organizam se neminovno menja. S godinama, ali i posle nekih prirodnih stanja (trudnoća, naglo gubljenje težine i sl.), tragovi ovih promena postaju sve vidljiviji. U estetskom smislu najuočljivije promene su stvaranje bora, gubljenje sjaja i vitalnosti kože i njeno opuštanje (mlitavost), gomilanje masnih naslaga u različitom obimu i na raznim delovima tela, celulit…
Iako nema „leka“ za starenje, ohrabruje saznanje da danas konačno postoje načini da neke od ovih estetskih i zdravstvenih problema otklonimo, a neke znatno ublažimo.
Koži lica koje je najizražajniji deo čovekove figure, ali najviše izložen i najmanje zaštićen, posvećuje setakođe dužna pažnja. Osvedočićete se da se gipkost i elastičnost kože znatno popravljaju, cirkulacija pojačava, bore smanjuju, a  kvalitet i tekstura kože vidno poboljšavaju
Šta je TriPollar metoda
TriPollar metoda je jedinstveni patentirani sistem 3-će generacije korišćenja radiofrekventne energije (radiofrekvencija RF) u oblasti estetske medicine i kozmetologije. Ona danas predstavlja neuporedivu metodu za poboljšanje fizičkog izgleda u nastojanju da se postigne idealna figura putem remodeliranja i estetskog oblikovanja lica i tela.
Njenu primenu ostvarujemo primenom RegenPro (Apollo) aparata koji je sertifikovan i odobren za upotrebu i u SAD i EU. Jedini ekskluzivni proizvođač originalnih aparata je izraelska firma Pollogen, koja je Tripollar metodu patentirala i zaštitila kao intelektualnu svojinu.
Čemu je namenjena
* skupljanje viška i zatezanje kože
* redukcija svih tipova celulita na dugoročnoj osnovi
* uklanjanje lokalizovanih masnih naslaga sa regija tela gde se to želi
* regeneracija – produkcija novog kolagena i rejuvenacija kože
Klijenti – i žene i muškarci
Naglašavamoda su ovi tretmani namenjeni kako ženama tako i muškarcima, zavisno od estetskih potreba.
TriPollar metoda je danas svakako najpoznatiji neinvazivni postupak za rešavanje problema masnih naslaga na specifičnim anatomskim regijama i njihovo uklanjanje sa određenih delova tela postupkom radiotalasne lipolize. Njome se ostvaruju do sada nedostupne mogućnosti remodeliranja i estetskog oblikovanja tela u težnji za njegovim svođenjem u željene mere.
Skupljanje viška i zatezanje kože bez skalpela i ožiljaka praktično je rešeno. TriPollar metodom se radiotalasnim liftingom može lakše, jednostavnije i brže nego ikad ranije zategnuti i regenerisati koža bez injekcija, operacija i bolovanja, i to za sve boje i za sve tipove kože. A u skupljanju opuštene, mlitave kože gotovo da joj nema ravne.
Kvalitet i struktura (tekstura) kože se vidno popravljaju, koža biva zategnuta, glatka i hidrirana, postaje mekša  i vraća joj se sjaj.
Pored sjajnih rezultata u tretiranju masnih naslaga i zatezanju viška i podmlađivanju kože kod klijenata oba pola, ostvarujemo izuzetno uspešno neke specifične estetske rezultate:
– kod žena je to redukcija celulita na dugoročnoj osnovi. Dokazano je da je u tretmanu celulita jedino pravo rešenje istovremeno dejstvo na sva tri njegova osnovna patofiziološka uzroka, a to su uvećanje masnih ćelija i njihovo sabijanje zbog nagomilavanja masti u njima, slabljenje vezivnog tkiva koje biva deformisano uvećanjem adipocita i smanjenje mokrocirkulacije. TriPollar tretmanom baš i ostvarujemo ta dejstva delujući upravo na sva ova tri faktora. Rezultati su tako sjajni jer se istovremeno postiže redukcija veličine masnih ćelija, podstiče i poboljšava mikrocirkulacije i limfna drenaža i ostvaruje revitalizacija vezivnog tkiva.
kod muškaraca posebno uspešno postižemo smanjivanje i učvršćivanje podbratka, redukciju masnih naslaga kod ginekomastije (povećanih grudi kod muškaraca), a takođe i kod smanjivanja tzv. „pivskog stomaka“
T riPollar metoda radiotalasne lipolize i radiotalasnog liftinga je superiorna i jedinstvena jer je:
Neinvazivna i bezbolna – nema skalpela ni igala, nema otoka, ožiljaka ili modrica, nema bola niti opasnosti od infekcije, nema bolovanja    
Izuzetno  efikasna – rezultati su vidljivi i neposredno merljivi.
Optimalni rezultat se postiže najčešće nakon 6-8 tretmana jednom nedeljno, a pozitivne promene nastaju već od prvog tretmana.
Dr. Ancona, direktor Medico Chirurgico iz Milana kaže: „Klinički rezultati mogu se uočiti neposredno nakon tretmana. To je prosto neverovatno“.    
Efektna  –  po neuporedivoj redukciji celulita, značajnom smanjenju lokalizovanih masnih naslaga sa željenih regija i neverovatnoj pojavi mladalačkom izgledu skupljene, regenerisane i zategnute kože
Bezbedna – naučno je zasnovana, klinički testirana i sprovodi se protokolisanim tretmanima
Prijatna – pruža osećaj opuštajuće tople masaže
Primena krajnje jednostavna – odmah nakon tretmana klijenti se vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima
Osnovni principi delovanja
TriPollar metoda predstavlja 3-ću generaciju radiofrekventne tehnologije koja je neuporedivo efikasnija I delotvornija od do sada primenjivanih postupaka monopolarne i bipolarne struje. Koristi fokusiranu radiotalasnu energiju za simultano selektivno zagrevanje površinskih i dubokih slojeva kože tretirane regije i masnog tkiva u njima, podstičući lipolizu – otpuštanje masti iz masnih ćelija, pospešujući mikrocirkulaciju i limfnu drenažu i stimulišući stvaranje novih vlakana kolagena.
Slobodne masne kiseline koje se oslobađaju ovim fiziološkim mehanizmom lipolize, jednim delom se koriste  za energetske potrebe organizma pre svega za ishranu mišića, a drugim delom se metabolišu i izlučuju iz organizma.
Tretmanom koncentracija lokalizovanih masnih naslaga pre svega na stomaku, kukovima, zadnjici i butinama, kao i celulitom zahvaćenih delova tela, postižu se vrlo efikasni i neposredno merljivi rezultati na njihovoj redukciji. Istovremeno se ostvaruje vrlo efikasno uklanjanje viška kože uz njeno zatezanje i rejuvenaciju.
( Za zainteresovane, pogledati podnaslov: Više o TriPollar metodi).
* uklanjanje viška i zatezanje opuštene kože
* zatezanje kože posle liposukcije, naglog mršavljenja i posle trudnoće
* zatezanje kože vrata i lica  – lifting, uključujući i zone oko očiju, usana i čela
* redukciju celulita na dugoročnoj osnovi
* smanjenje lokalizovanih masnih naslaga na specifičnim regijama tela: stomak, leđa, zadnjica, noge (butine, listovi, kolena), ruke (unutrašnje strane nadlaktica, nadlanice) i vrat (podbradak)
* smanjenje obima kukova i redukciju „jahaćih pantalona“
* redukciju masnih naslaga kod ginekomastije (povećanih grudi kod muškaraca)
* zatezanje i podizanje zadnjice (brazilska zadnjica)
* smanjenje bora, poboljšanje teksture i postizanje glatke kože mladalačkog izgleda
Pojedinačni kompleksan tretman traje približno 90 minuta, zavisno od veličine tretirane zone i anatomskih karakteristika klijenta.
Tretmane obavljaju sertifikovani kozmetičari terapeuti, uz stalnu superviziju kliničkog lekara specijaliste.
U kombinaciji sa TriPollar tretmanom, klijentima su na raspolaganju i profesionalne sprave za individualno vežbanje, čime se ubrzava potrošnja otpuštenih masti.
Ko može da je koristi
Tretman nama neželjenih propratnih pojava.
Mogu ga koristiti osobe svih starosnih dobi.
Više o TriPollar metodi
Traganje za idealnom figurom danas više ne prisiljava klijente da se oslanjaju samo na skupe, invazivne tehnike koje su često veoma bolne, zahtevaju duži oporavak i nose rizik moguće infekcije, niti se od njih može očekivati da izdržavaju brojne sesije agresivnih masaža ili upotrebe raznih kremova u dubioznim naporima da smanje pojavu celulita.
Umesto toga, najnovija dostignuća nude efikasne neinvazivne alternativne postupke koji su bezbedniji i komforniji. Njihovom primenom uspeva se pronaći ravnoteža između ishoda kozmetičkog postupka i njegove podnošljivosti.
Estetski neinvazivni tretman TriPollar metodom radiotalasne lipolize i radiotalasnog liftinga postao je u tome smislu superiorna metoda u remodeliranju tela, smanjenju lokalizovanih masnih naslaga, redukciji celulita svih tipova i uklanjanju viška i zatezanju kože.
 Masne naslage
Gojaznost je danas estetski problem mnogih ljudi. Masno tkivo nastaje agregacijom masnih ćelija koje se grupišu u male odeljke formirane membranama vezivnog tkiva. Masne ćelije sadrže lagerovanu mast – lipid. Njihova  važna karakteristika je da se stvaraju do navršenog puberteta i da svaka osoba ima određen i samo toliki broj masnih ćelija u organizmu. Kasnije tokom života one se mogu samo uvećavati ali ne i umnožavati. Zato su mnogi stručnjaci suzdržani kad su u pitanju ponovljeni tretmani kod kojih se izaziva prskanje membrane masnih ćelija i njihovo nepovratno razaranje, sem kad je to medicinski opravdano.
Telesna težina, i pre svega masne naslage, mogu se, naravno, smanjiti odgovarajućim dijetama. Međutim estetski problem kod većine osoba koje su postizale smanjenje telesne težine jeste što se zapremina masnog tkiva nije smanjivala samo na željenim regijama (najčešće su to stomak, zadnjica, butine), već su tim procesom nepredvidivo ali neizbežno bivale zahvaćene sve anatomske regije (lice, vrat grudi) gde se tome obične ne teži.
TriPollar metoda, danas je svakako najpoznatiji neinvazivni postupak za rešavanje problema masnih naslaga na specifičnim anatomskim regijama i uklanjanje masnih naslaga sa određenih delova tela. Njome se ostvaruju do sada nedostupne mogućnosti remodeliranja i estetskog oblikovanja tela u težnji za njegovim svođenjem u željene mere.
Masno tkivo je matabolički neaktivno, ali ako se stimuliše zagrevanjem, pokazuje veliku aktivnost u otpuštanju masti. A to se upravo i dešava kod primene TriPollar tretmana. U osnovi, mehanizam delovanja je sledeći: pri protoku struja visoke frekvencije (RF – radiofrekventnih struja), zbog znatno veće specifične elektrootpornosti koju imaju masne ćelije, one se približno tri puta brže zagrevaju od ostalog tkiva. Na taj način, selektivnim zagrevanjem masnih ćelija gornjih (dermis) i dubokih (hipodermis) slojeva kože, ubrzava se njihov metabolizam i pokreće i pojačava fiziološki mahanizam lipolize, usled čega one otpuštaju nataloženu mast koja prelazi u tečno stanje – masne kiseline, a da ne dolazi do razaranja samih ćelija.
Celulit
Celulit je degenerativni proces koji se odvija u potkožnom masnom tkivu tokom kojeg se masne ćelije uvećavaju, sabijaju okolno tkivo, oštećuju  vezivno tkivo i slabe mikrocirkulaciju. Na površini kože se manifestuje u vidu pomorandžine kore. Toliko je prisutan da predstavlja brigu za skoro svaku ženu. Smatra se da je danas više od 80% žena iznad 20 godina starosti zahvaćeno nekim od stadijuma celulita, čak i onih sa manjkom telesne težine. Obično se gradira u četiri faze, i što se ranije započne pravi tretman rezultati su utoliko bolji. Zato je prvi savet kod celulita: nemojte odlagati započinjanje tretmana.
U patologiji celulita tri stvari su dakle osnovne:
* uvećanje masnih ćelija
* slabljenje vezivnog tkiva
* smanjenje mikrocirkulacij
Iz ovog sledi da je prava korekcija celulita moguća samo ako se uspešno deluje na sva tri ova njegova uzroka. A baš to izuzetno uspešno i ostvarujemo TriPollar tretmanom radiotalasne lipolize. Kozmetički efekat je odmah vidljiv kao smanjenje masnih naslaga, redukcija celulita i zatezanje kože.
Skupljanje viška i zatezanje kože
Opuštena, mlitava koža i bore su ne samo estetski već i psihološki problem.
Iako ne postoji način da se potpuno zaustave i neutrališu efekti starenja i uticaja gravitacije koji negativno utiču na našu kožu, posvećenost nezi ovog organa koji za ljudski organizam ima izuzetnu važnost, može otkloniti mnoge estetske nedostatke i zdravstvena probleme psihološke i fiziološke prorode.
TriPollar metoda u tome smislu predstavlja neuporedivu terapijsku proceduru koja svojim estetskim efektima može ojačati naše samopouzdanje i pružiti više zadovoljstva i radosti u životu.
Metoda se takođe uspešno koristi za neinvazivno, bezbolno podmlađivanje i zatezanje kože specifičnih regija kakve su nadlanice, vrat i lice, posebno zone oko očiju (ispod i oko obrva), usana i čela, odnosno radiotalasni lifting. Regeneracija se postiže povećanom aktivnošću fibroblasta – ćelija kože koje proizvode kolagen. Pod dejstvom povišene temperature dolazi do kontrakcije postojećeg kolagena što izaziva skupljanje kože i do stimulisanja fibroblasta da proizvode novi kolagen. Trenutni efekat zatezanja je vidljiv nakon svakog tretmana zbog dvodimenzionalnog protezanja kolagenskih vlakana. Ovaj efekat je znatno vidljiviji nakon nekoliko tretmana kada se seobom fibroblasta u inflamatornu rergiju pojačava produkcija novog kolagena. Zagrevanjem površinskih i dubljih slojeva kože takođe se poboljšava lokalna cirkulacija krvi kao i drenaža slobodnih masnih kiselina u limfni sistem i vrši eliminisanje viška tečnosti i toksina iz organizma. Time se, uz željeni estetski efekat zatezanja i podmlađivanja kože, istovremeno postiže i blagotvorno dejstvo bolje prokrvljenosti i detoksikacije tkiva i organizma u celini.
Danas klijenti više nisu prisiljeni da se oslanjaju samo na skupe, često veoma bolne invazivne tehnike koje zahtevaju kraći ili duži postoperatvni oporavak. Umesto toga najnovija dostignuća u ovoj oblasti nude efikasne neinvazivne metode poboljšanja fizičkog izgleda. Najpoznatije i najpriznatije od njih su svakako radiotalasna  lipoliza i radiotalasni lifting odnosno radiofrekvencija i mezoterapija bez igle (no needle) nazvana i virtuelna mezoterapija.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.