Nosite crveno, izgledaćete vitkije

0
236

nosite_crvenoPoznato je da pravilnom kombinacijom boja, materijala i krojeva možete prikriti nedostatke svoje figure, a hromoterapija sugeriše i da ćete lakše smršati ako nosite crvenu odeću.
Crvena haljina izdužiće celu figuru, kao i dekolte u obliku slova V. Struk naglasite pojasom tamnije boje.
BOJE ZA VITKOST
Holivudske zvezde često se odlučuju za crvenu boju haljina na važnim događajima i premijerama i to iz više razloga. Naime, ako je verovati hromoterapiji, koja se bavi proučavanjem uticaja pojedinih boja na organizam, crvena simbolizuje vitkost. Svima koji žele da vrate vitalnost, te da smršaju, preporučuje se nošenje upravo ove boje.
Osim crvene, stilisti preporučuju ženama da nose plavu, ljubičastu i nijanse bež boje, jer one odlično sakrivaju sve mane i stvaraju iluziju vitkijeg tela. Boja koju definitivno treba izbegavati je bela jer vas vizuelno širi.
DOBITNE KOMBINACIJE
Ukoliko vam je gorni deo tela dosta sitniji od donjeg, onda možete obući belu bluzi, ali ovo nikako ne biste smeli da činite ukoliko imate jake grudi, ramena ili šlauf oko stomaka, jer će ih bela još više akcentovati.
Jarke boje privlače pažnju na deo tela na kom se nose pa ako želite da sakrijete stomak, odaberite majicu neutralne boje, a neka vam pantalone budu u nekoj od živih boja, koje su aktuelne ovog leta poput zelene, pink ili žute. Ako ste jači u donjem delu tela, obrnite ovu kombinacija jarko-neutralno. Ne kombinujte svetli top sa tamnim pantalonama ukoliko želite da postignete efekat vitkije figure, jer vas ova kombinacija čini nižima nego što inače jeste.
SOLARIJUM
Ukoliko volite solarijum i smatrate da izgledate vitkije kada ste blago preplanuli, vodite računa da ne odate izgled reš pečene kože, jer to nikako nije privlačno. Delovaćete mršavije samo ako vam je boja prirodna, odnosno kao da vas je sunce „zakačilo“, tek u prolazu.
AKSESOAR
Krupnije, punije dame bi trebalo da biraju torbice srednje veličine, upadljive ogrlice i velike satove, jer prave odličan balans sa zaobljenijom figurom. Dame sa viškom kilograma treba da izbegavaju previše sitnih detalja, kao i male torbice, ali sa druge strane ne treba da posežu ni za ogromnim torbama jer će tako delovati još korpulentnije.
DEKOLTE IZDUŽUJE
Dobar dekolte takođe će vam pomoći da izdužite figuru, najbolje bi bilo da bude V izreza, jer čamac izrez bolje pristaje mršaviim devojkama.
PRUGICE I PRINT
I dalje važi staro pravilo, ako želite da delujete vitkije nosite uspravne a ne vodoravne pruge, ma kako da su u trendu. Što se odeće sa printom tiče, najbolje je da je se klonite ako želite da stvorite iluziju vitkosti. Kombinacija koja vas može spasti ako ste ljubitelj printa je šarena bluza i tamne pantalone ili suknja koja prati liniju tela. Struk obavezno naglasite tamnim pojasom za figuru u obliku peščanog sata.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.