Tuš za oči – najveći izazov u šminkanju

0
235

Tu_za_oiNanošenje tuša za oči jedan je od najvećih izazova u šminkanju. Lako je pretjerati i završiti s očima koje su prejako našminkane, neprirodne ili čak izgledaju manje nego bez tuša.
Zaboravite sve stare načine nanošenja tuša i iscrtavanja…. Kako biste postigli da vam oči izgledaju veće, a trepavice bujnije, poslužite se točkicama
Mnoge žene izbjegavaju tuš za oči jer smatraju kako ga ne znaju pravilno nanijeti, smatraju da je to komplicirano ili oduzima previše vremena.
Kako postići savršeno ocrtane kapke?
Najprije upotrijebite uvijač za trepavice, koji će vam olakšati nanošenje tuša za oči. Jednom rukom lagano zategnite kapak kako biste jasno vidjeli liniju ruba kapka i korijene gornjih trepavica. S kistićem tuša za oči u drugoj ruci pažljivo ucrtajte sitne točkice između korijena vaših trepavica.
Cilj je da dužinom cijele linije trepavica napravite mnogo sitnih točkica na sva ‘prazna’ područja među trepavicama. Isto ponovite i s drugim kapkom. Konačni rezultat biti će iluzija gušćih i definiranijih trepavica. Ako želite možete na kraju povući tanku liniju tušem duž cijelog kapka, sada će vam biti mnogo lakše jer samo morate spajati točkice.
Pretvorite sjenilo u tekući tuš za oči
Volite eksperimentirati s tušem za oči, ali vam se ne da potrošiti mnogo novca kupujući ga u raznim bojama? Postoji trik kojim svako sjenilo možete pretvoriti u dugotrajni tuš za oči.
Uzmite slanu otopinu (onu koja se koristi za čišćenje, dezinfekciju i čuvanje leća za oči) i nakapajte nekoliko kapi na nadlanicu. Uzmite čisti kistić za nanošenje tuša za oči i umočite ga u otopinu, ali pripazite da ne pretjerate, možda ćete morati istresti suvišnu tekućinu ili ga lagano pritisnuti na papirnatu maramicu ako previše umočite.
Lagano utrljajte vrh kistića u sjenilo po vašem izboru i onda njime iscrtajte liniju duž kapka, isto onako kao što biste to učinili normalnim tušem za oči. Rezultat je dugotrajan tuš za oči u onoliko boja koliko imate i vrsta sjenila. Možete kombinirati i različite boje sjenila kako bi osmislili svoju vlastitu boju tuša za oči.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.