Podmladjivanje strujom i krvlju hit u svetu

0
232

Podmlaivanje_strujom_i_krvlju_hit_u_svetuNove metode podmlađivanja vlastitom krvlju i strujom su hit u celom svetu. Antiejdžing stručnjaci tvrde da je reč o vrlo efikasnim metodama, koje su dostupne u boljim estetskim ordinacijama i kod nas.
Podmlađivanje vlastitom krvlju
Negde ovo u svetu zovu „Drakula tretman“, ali zaista nije tako strašno. Kako izgleda proces? Najpre vam iz vene uzmu par špriceva krvi, potom se krv u specijalnom uređaju i posebnim epruvetama centrifugira, da bi se izdvojila plazma, u vidu žućkaste tečnosti, a potom se ova plazma vraća u kožu ubrizgavanjem poput svakog drugog filera. Smisao tretmana je da faktori rasta i ostale dragocene supstance iz vaše vlastite krvi deluju kao podsticaj regeneracije. Da bi se videli rezultati ovog tretmana, potrebno je da prođe izvesno vreme, a koža će nakon par meseci imati bolju teksturu, boju, prokrvljenost i tonus, kao i manje fleka.
Strujom do novog kolagena
Na nedavno održanom predavanju za domaće dermatologe koje je održao dr Aleksandar Krunić, dermatolog koji predaje i radi u Čikagu, predstavljen je E-Matrix, malo čudo od uređaja, ne veće od Mac računara, koje radi frakciono. Posebnim radiofrekventnim strujama on stvara na koži mikrotačkice, a ka dubljim slojevima kože ostavlja mala oštećenja koja koža sama ispunjava vlastitim kolagenom i ravna površinu brišući male bore, ujednačavajući pigmentaciju, ublažavajući duboke bore i, posebno, ravnajući ožiljke od akni. Ova frakciona tehnologija već postoji u laserskim uređajima, ali strujni su u prednosti jer na površini kože stvaraju manja oštećenja.
Valjak sa iglicama
Dermaroler je valjak s tankim iglicama koji omogućava da u kožu prodru podmlađujuće supstance. Naš ugledni dermatolog dr Suzana Kostić nedavno je pred skupom kolega predstavila upotrebu dermalnog rolera s jedinstvenim preparatima koji sadrže faktore rasta baš u onom sastavu i koncentraciji kakvi su u našoj koži, američkim SkinMedica TNS kompleksom. Kako izgleda tretman? Preko lica se u nekoliko smerova prelazi valjkom. Za prodor faktora rasta iz TNS kompleksa nije potrebno doći do krvi: nanošenjem SkinMedica preparata oni u dodiru s prvom živom ćelijom kože stvaraju lančani proces regeneracije. Lice je nakon tretmana crveno, može biti i otečeno.
Izvor:zenskisvet.com

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.