Pronadjite svoju kremu

0
240

408_lepota-nega-competence-centre-_REV_0610160853815106_aromatische-petersilie_hfNajčešći znak koji ukazuje na to da ste loše odabrali kremu je preznojavanje ispod kreme, odnosno efekat maske. Naučite da odaberete svoju hidratantnu kremu.
Stanje kože se tokom godine menja sa svakom promenom temperature, a samim tim se menja i naš izbor kreme, u skladu sa godišnjim dobima. Hidratacija je primarna ali ne i jedina stvar o kojoj moramo voditi računa u letnjem periodu. Zbog nedostatka vode, vezivno tkivo slabi, slabe i vlakna kolagena i elastina, pa koža gubi elastičnost, postaje opuštena, naborana i beživotna.
Unošenjem dovoljno tečnosti (barem 2 llitra na dan), zadovoljavamo potrebe organizma, ali ne i kože. Pošto adekvatna količina vode ne može da se zadrži u epidermalnim ćelijama, moramo pomoći preparatima koji poboljšavaju hidrataciju.


Hidrirajući sastojci u kremama
Najbolje bi bilo da vaša krema sadrži prirodni elemente: alge, esencijalne masne kiseline i antioksidansi poput vitamina C i E. Na regulaciju vlažnosti kože dobro deluju i AHA (glikolna, mlečna i vinska), BHA (silicilna i limunska) i hijaluronska kiselina.
Esencijalne masne kiseline (linolna, linoleinska i arahidonska) vrlo su važne za zdravlje kože jer predstavljaju deo strukture epiderma. Hidriraju je i znatno ublažavaju crvenilo i nadraženost, posebno kod akni i različitih kožnih ekcema. Veliki procenat tih kiselina nalazi se u ulju koštice grožđa koje se koristi kao sastavna komponenta mnogih preparata za negu kože jer sadrži i izuzetno jake antioksidanse.
Antioksidansi s višestrukim dejstvom
Vitamin C i vitamin E su jaki antioksidansi, koji štite kožu od uticaja slobodnih radikala iz atmosfere, ultraljubičastih zraka i sprečavaju njeno isušivanje. Nedostatak vitamina C uzrokuje gubitak vode u koži i smanjenu sintezu kolagena, što dovodi do stanjivanja kože i pojačane osetljivosti. Vitamin E štiti masne kiseline od oksidacije. Bitna je komponenta većine proizvoda za zaštitu od sunca. Sprečava nastanak sunčanih pega, štiti kožu od preranog starenja. Pored svih ovih sastojaka vaša krema bi trebalo sadržati i zaštitne faktore, sintetičke ili mineralne, kako bi sprečili dehidrataciju i fotostarenje.

                                                                                                                                                                                                                                          


POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.