Greške koje otežavaju gubitak kilograma

0
239

Verovanje da se kile tope same od sebe pri konzumaciji raznih tableta, čajeva i drugih napitaka je zabluda. Jedna pilulica sigurno neće isklesati telo. Reč je o čistoj prodaji nepotrebnih preparata. Bolje taj novac uložite u zdrave namirnice.

Kilograme ne možete samo izgubiti provodeći prehrambeni režim. Vreme je da se pokrenete. Drastične dijete smanjuju masu mišića, što znači da ostanete mlohavi, čak i kada stanete u manji konfekcijski broj. Uz to, što duže sprovodite dijetu, sve više usporavate metabolizam. Kada na kraju prestanete s njom, kilogrami će se vratiti. Bolja kombinacija je zdravija ishrana, s obaveznim telesnim aktivnostima. Pri tome pripazite da ne radite samo takozvane kardio vežbe. Ako se upišete u teretanu, izaberite aerobik koji topi kile, takozvani fet burning. To su vežbe gde ćete ubrzati rad srca, i početi da se znojite. Ako uz to kombinujete i vežbe za mišiće, telo će vam biti zahvalno.
Nikad je preskačite doručak jer je on najvažniji obrok dana. Posle osam sati sna telo vapi za energijom. Ako ne dobije potrebne namirnice, manjak energije nadoknađuje iz mišića. A to je znači da se metabolizam ne pokreće. Istraživanja su dokazala da ljudi koji doručkuju unose manje kalorija tokom dana. To je prednost, jer unesene kalorije tokom jutra se potroše do večeri. Obavezno doručkujte, a pri tome ne mislimo samo na dozu kofeina.
Telu je potrebno osam sati sna dnevno. Ako ga ne dobije, počinje da loše funkcioniše. To je stresna situacija za organizam koji počinje da proizvodi hormone koji otežavaju gubljenje kilograma.

 

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.