Maslinovo ulje agresivno napada tumor dojke

0
284

maslinovo_uljeNezaobilazna prehrambena namirnica, poznata ljudima od najstarijih vremena, maslinovo ulje štiti od raka dojke jer u dodiru s kancerogenim ćelijama višestruko napada tumor.

Naučnici koji su sprovodili istraživanja preporučuju da svi uzimaju 10 kašika kvalitetnog ekstra devičanskog maslinovog ulja na dan.
Ako sipate malo maslinovog ulja svaki dan po svojim obrocima mogli bi ste da sprečite pojavu raka dojke. Istraživanje je pokazalo da ulje lansira višestruke napade na tumore ometajući rast tumora i podstičući zdrave ćelije da se zaštite od oštećivanja DNA.
Španski načnici sa Univerziteta u Barseloni pokušali su da otkriju zašto su prethodne studije povezivale prehranu bogatu maslinovim uljem i manji rizik od pojave različitih tumora. Na eksperimentu sa pacovima pokazalo se da maslinovo ulje ometa rad gena koji podstiče rast raka dojke. Osim toga maslinovo ulje isključuje proteine od kojih zavisi život ćelija raka. I kao da to nije dovoljno, štiti DNA od štete koja može da podstakne razvoj raka, objavljeno je u žurnalu Karcinogenezis.
Voditelj istraživanja, doktor Edvard Ešrih preporučuje da svi uzimaju 50 ml, ili 10 kašika, kvalitetnog ekstra devičanskog maslinovog ulja na dan. Samo će dugoročno uzimanje dati navedene rezultate. Druga španska studija utvrdila je i da maslinovo ulje „odbija„ gene koji su povezani sa bolestima kardiovaskularnog sistema.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.