Kako prevazići stres

0
282

kako_prevazii_stresyAko ste pod velikim stresom i želite da se oslobodite, upotrebite svoju maštu.Zamišljajte sebe u mirnom okruženju, može da vam podigne raspoloženje i promeni način na koji obično reagujete sa tenzijom.Vizuelizacija je oblik meditacije koji kreira,  smiruje scenario od onoga koji doživljavamo u stvarnom životu.Zato je potrebno često primeniti jer će telo bolje reagovati na pozitivnu fantaziju nego na tmurnu realnost.Tada počinje proces samoizlečenje.
Stručnjaci smatraju da vizuelizacija deluje na desnu hemisferu mozga i odgovorna je za intuiciju i emocije.Fantaziranje zaustavi hormone stresa, umiri telo i um i probleme stavi u pozitivan okvir. Upotreba vizuelizacije služi vam kao pomoć pri donošenju odluka kod stresnih situacija, ublažava anksioznost, apatiju podigne samopouzdanje. pomaže da lakše podnesete bol, tugu, da poboljša raspoloženje.Pozitivna vizuelizacija ojača  imunitet, čime se podiže borba protiv bolesti.Možete primenjivati svaki put i na svakom udobnom mestu kada vam je potrebno vidite na primeru kako se to radi:
*Sedite ili lezite zatvorenih očiju 15 minuta.Neka vam bude udobno, bez uznemirenja.
*Duboko dišite, uočite gde vaše telo zadržava tenziju i pokušajte da se oslobodite.
*Zamislite vaše omiljeno mesto plaža, šuma, reka, obala.
*Sada se  „preselite“, tamo, osetite toplotu sunca, slušajte pesmu ptica, zvuk talasa ili šuštanje lišća. „Uhvatite“ miris mora, miris šuma.
*Dok se opuštate na vašem omiljenom mestu, usmerite misli u svom malom  „privatnom raju“.
Sigurno  će vam doneti olakšanje i da ublažite savakidašnje brige.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.