Lepota kose

0
327

Lepota-koseŠišanje: od šišanja zavisi uspela frizura.Zato je jako važno, da to savršeno obavi dobar frizer.Kosu treba šišati jednom mesečno.Ako nosite dugu kosu ili je puštate da poraste, morate je povremeno podšišivati dovoljno je 2-3 mm.
Šampon:Upotrebite ga čim vam se kora opusti i frizura više ne stoji.Ako imate masnu kosu, perite je svakih 5-6 dana.Suvu kosu treba prati svakih9-10 dana.Normalna kosa se pere jednom nedeljno.Izbor šampona zavisi od vrste kose.Masnu kosu perite šamponom od limuna ili trava.Suvu kosu i osetljivu treba prati šamponom od jaja,breze, koprive,lanolina, itd.
Postoji i naročiti šamponi protiv peruti.Ako imate normalnu kosu možete  upotrebljavati  sve vrste šampona.
Uvijanje: Uvijanje kose  zavisi od spretnosti žene.Zbog jednog uvijanja ne morate ići kod frizera to možete i sami uraditi.Kosu ne mojte uvijati za vreme menstruacije, jer će vam se vrlo brzo opustiti.Važno je da vam hauba ne bude mnogo vruća, jer to šteti korenu kose.
Mini Val: Eventualno se preporučuje u jesen  ili zimi kada zbog vlage frizura vrlo kratko traje.Svakako ovu vrstu frizure prepustite frizeru.
Farbanje: To je menjanje prirodne boje kose, da je potamnjujete ili posvetljujete.Ako želite da promenite boju kose, ne mojte gledati samo estetsku stranu, nego mislite i na to da je morate farbati najmanje jednom mesečno.Farbanje je zabranjeno ako patite od alergije.Da vam kosa bude dobro ofarbana i da se na bi trajno oštetila farbanje poverite samo frizeru.Kosu treba farbati diskretno i s ukusom osvežite prirodnu boju kose.
Blanširanje kose:Danas je u modi, nikako ne mojte sami pokušavati.To je komplikovanija radnja  prepustite frizeru.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.