Kako smanjiti unos šećera i soli u organizam

0
248

Razbijte šećerni kod Proizvođači mnoge proizvode prilično namjerno izrađuju zamamno slatkima. Tako se šećer skriva na iznenađujućim mjestima, čak i u sirupu za kašalj, alma_szolokonzerviranome povrću, mesnim proizvodima i nekim lijekovima koji se izdaju na recept. Riječ » šećer « možda se neće naći na popisu sastojaka, no možete biti sigurni da se nalazi ondje ako uočite sljedeće pojmove: kukuruzni sirup, dekstrin, dekstroza, fruktoza, koncentrat voćnog soka, galaktoza, glukoza, med, hidrogenizirani škrob, laktoza, manitol, j avorov sirup, maltoza, melasa, polioli, sijerak, sukroza, sorbitol i ksilitol.

Voće, voće i samo voće Ako vam se jede nešto slatko, želju za slatkišima, keksima i kolačima jednako možete utažiti i voćem. Sljedeći put kad se zaželite čokoladice Mars, posegnite za sočnom breskvom i vidite neće li vam ona zadovoljiti potrebe za slatkim. U torbi, radnome stolu ili u automobilu, uvijek držite suhe marelice tako da, kad vam dođe da morate pojesti nešto slatko, uvijek imate nešto zdravo pri ruci.

Birajte proizvode bez dodanog šećera ili soli Ako ne možete naći takve proizvode, temeljito ispiranje hrane prije upotrebe pomoći će odstraniti dio soli. Sol je glavni krivac za previše natrija u našoj prehrani, ali nije i jedini. Na deklaracijama proizvoda obratite pozornost na mononatrij glutamat ili natrijev glutamat (MSG), prašak za pecivo i sodu bikarbonu. To su također oblici natrija.

Postupno se odviknite od soli Ne očekujte da ćete odjedanput moći prestati upotrebljavati sol. Potrebno je oko četiri tjedna da se vaši okusni pupoljci prilagode i počnu prepoznavati istančane okuse donedavno prikrivene solju.

Uradi sam Gotova jela i juhe iz limenke obično sadrže puno soli i šećera. Budete li češće sami pripremali hranu, radikalno ćete smanjiti unos obaju sastojaka. Umjesto soli, jelima dodajte začinsko bilje, suhe začine, kap-dvije limunova soka, senf ili naribani hren.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.