Specijalna jela za bebe

0
254

Ječmena, pirinčana, ovsena voda.
Priprema:jednu do dve supene kašike oljuštenog i propranog ječma staviti u 1 lit. vode.Kuvati oko 2 sata. Ohladiti, procediti, umesto ječma može se upotrebiti ista količina pirinča u zrnu ili ovsenih pahuljica.ILI jednu supenu kašiku ječmenog ili pirinčanog brašna razmutiti u dovoljne hladne vode, da postane homogena kaša.U ovu količinu dodati još pola litre hladne vode, i kuvati najmanje pola sata.Kako se voda isparava treba uvek malo dodati, zatim procediti.Koristi se bez šećera.Upotrebljava se kod upornih letnjih proliva.Jednako  odrasli i deca.
Mleko u prahu
Priprema:Po želji izmeriti količinu mleka u prahu.U ovo dodati malo hladne vode i mešati dok se ne dobije homogena kaša, a zatim dodati mlake ili hladne vode, do potrebne količine i stalno mešati.Odmah se može piti.
Veštačko zakiseljeno mleko
Priprema:Izmeriti određenu količinu mleka, koja treba da se zakiseli.Prokuvati 3-5 minuta, zatim naglo rashladiti.U rashlađeno mleko dodavati kap po kap pripremljeni rastvor limunske kiseline.Za to vreme mleko treba da se stalno meša i dodavati šećera.(Na 100 g. mleka jedna ravna kafena kašikica šećera)Mešajući se pojave pahuljice koagulisanog kazeina.Umesto limunske kiseline može da se zakiseli sokom os limuna ili pomoandže.Tehnika je ista.Dovoljno je da se doda 3 ml. soka od  isceđenog limuna, ili 6 ml. soka od pomorandže, da se zakiseli 100 ml. mleka uz dodatka jedna kafena kašičica šećera.Ova metoda je za svaku preporuku, lakše je za varenje beba ranije ogladni i usput uzima i vitamin C.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.