Med i proizvodi

0
245

Med_i_proizvodiMed je prirodno bogatstvo za ljudski organizam, koji bi trebalo da se svakodnevno koristi.Med ima osobinu kristalizacije, grejanjem se može vratiti u tečno stanje.Sklonost  prema kistalizaciji  zavisi od groždjanog i voćnog šećera, temperatura i vlaga ima uticaja.Prirodni med curi u vidu tanke niti.Kada se zatvorena tegla okrene sa medom, formira se vazdušna lopta, ukazuje se da je prirodan med.Važno je pravilno korišćenje meda:med se drži u ustima duže vremena, dok se ne otopi, jer je lekovitost u dodir sa jezičnim žlezdama prodire u krv i raznosi se u organizam.
Lipov med  se koristi kod prehlada 2x dnevno jedna kašika u toplo mleko.Čaj od šipka sa medom je korisna kod oboljenja bubrega i mokraćnih puteva.Kod srčanih tegoba daje se limunada, sa livadskim medom.Kod vrtoglavice, nesanice, klimakterične tegobe uzima se bagremov med sa čajem od kamilica.U slučaju povećanja želudačne kiseline med se uzima sat vremena pre jela.

Propolis kapi:

Propolis je prirodni antibiotik, primenjuje se u lečenju rana, ekcema, kožnih oboljenja, opekotina, zaštita od infekcije jer ima odbrambenu moć.Korisno je u lečenju disajnih organa.
Od tinkture propolisa uzima se za odrasle 3x po 15-20 kapi u ohladjen čaj  i pije se pre jela.Deca uzimaju po 5 kapi.Može se koristiti i za inhalaciju.

Med sa polenom:

Preporučljivo je kod hronično upale jetre, želuca i dvanaestopalačnog creva, malokrvnosti, depresije, za opšti oporavak organizma, naročito posle uzimanja velike doze antibiotika.Ova mešavina se koristi pre  jela 3X dnevno po jedna kašičica.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.