Jagode saveznik u borbi protiv viška kilograma

0
172

jagode20Jedna šalica jagoda ima samo 49 kalorija, a u borbi protiv debljine pomažu i jer ubrzavaju metabolizam i smanjuje apetit, a pomažu i u kontroliranju razine šećera u krv

Istraživanja su pokazala da su jagode saveznici u borbi protiv viška kilograma jer zbog nekih nutritivnih sastojaka ubrzavaju metabolizam, smanjuju apetit i pomažu u kontroli razine šećera u krvi, prenosi Huffingtonpost.Znanstvenici u SAD-u, Švedskoj i drugim zemljama istražuju čudotvorne učinke jagoda i otkrivaju nove dokaze o njihovom blagotvornom učinku na zdravlje. Jedna od pozitivnih osobina jagoda je to što mogu biti saveznici u borbi protiv viška kilograma. Jedna šalica jagoda ima samo 49 kalorija, a u borbi protiv debljine pomažu i jer povećavaju proizvodnju hormona adiponektina koji ubrzava metabolizam i smanjuje apetit, dok antocijanini i elagična kiselina pomažu u kontroliranju razine šećera u krvi.

Bogate su vitaminom C i vlaknima, sadrže kalcij, magnezij i kalij. Također su i izvor antioksodanasa koji smanjuju rizik od pojave kroničnih bolesti i pomažu kod upala. Istraživanja su pokazala i da jagode pomažu u usporavanju rasta stanica tumora jetre i usporavanju starenja mozga. Jedna vrsta antioksidanasa kojih ima u jagodama smanjuje i rizik od pojave srčanih bolesti i moždanog udara jer štiti krvne žile.
Izvor:zdravzivot.com.hr

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.