Dobra hrana

0
214

vegetable2Izreka opravdava istinitost „Zdravlje na usta ulazi„.Hrana ne utiče samo na izgled tela već i na lepotu kože.Najveći nepriljatelji lepe kože su materije popularno nazvane „Slobodni radikali„.
Ukoliko se ne unište mogu da izazovu mnogobrojne probleme:gubitak elastičnosti, suvoću i crvenilo kože, pojavu akni.Slobodni radikali se mogu naći u zagađenom vazduhu, hemikalijama,  sunčevom zračenju, ali se proizvode i u našem telu.Tada uzrokuju razbijanje molekula i oštećenja tkiva kože i druge organe, dovodi do gubitka vlage, razbijanja kolagena i ubrzavanje procesa starenja kože.Da koža bude zdrava negujte iznutra uz pomoć vam služi dobra hrana.
Jelovnik treba da sadrži 60% voća, povrća-sirovo voće i povrće sadrže esencijalne enzime i vitamine koji kuvanjem uništavaju.Treba uzeti namirnice bogate vitaminom C i voćnim kiselinama, na taj način se usporava proces starenja kože i uništavanje slobodnih radikala.Koži je potrebna uravnotežena ishrana, raznovrsna zastupljena svim korisnim namirnicama.
Ne preporučuje se ni držanje dijete kojom se za kratko vreme gubi mnogo kilograma.Takvom dijetom gubi se  velika količina tečnosti pa koža postaje suva i opuštena.
Vodena dijeta“ ne vodi ničemu, samo do poremećaja nekih organa i suvoću kože.Postoji način da koža bude elestična, vlažna nanošenjem određenih hranljivih maski i nekih preparata ali su ti rezultati kratkoročni.Koža se najbolje čisti iznutra.Dobra hrana je naljbolji lek za svežinu, elastičnost i lepu kožu.Ishrana treba da sadrži:
60% vitamina, minerala (sveže voće i povrće).
20% ugljenih hidrata (integralne žitarice i testenina).
15% belančevina ( meso, riba, mleko, sir).
5% nezasićenih masnoća  ( biljno ulje, dijetalni margarin).
Naravno čišćenje i nega kože ostaju i dalje na snazi, jer se tako štiti od štetnog delovanja spoljnih faktora,

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.