Marmelade

0
273

Marmelada od narandže
Porebne su pomarandže i šećer
Pomaradže ne smeju da budu velike.Treba da su sočne s tankom korom.Ostaviti ih 24 čas. potopljene u vodi, zatim ih iscediti i sa korom  zajedno iseći na tanke kolutove.Sakupiti sok koji iscuri dok se seče.Izmeriti narandže staviti u posudu sa istom količinom šećera.Na tihu vatru polagano kuvati oko sat vremena.Marmelada je gotova ako ostane čvrsta.Ohladiti i sipati u čiste i suve tegle.

Marmelada od smokava
potrebne su smokve i 700 g.šećera, sok od pola limuna na svaki kilogram smokava.Oljuštiti smokve, izmeriti, staviti u činiju dodati šećer limun  i sačekati da se omekšaju  bar 2 sata.
Posle toga kuvati pola sata na umerenoj vatri.Povremeno pomešati i skinuti penu što se stvara na površini.Nakon skuvanja sipati u tegle prekriti celofanom i ostaviti da se ohlade.

Marmelada od kajsija
Potrebno je:750 g. šećera, sok od pola limuna za svaki kg. kajsija.Kajsiju oprati, prepoloviti izvaditi košticu količinu izmeriti i staviti u činiju zajedno sa šećerom i limunom i polagano kuvati sat vremena.Sipati u tegle i zatvoriti celofanom.

Marmelada od krušaka
Porebne su kruške i 800 g.šećera, sok od 1 limuna na svaki kg. krušaka.Očistiti kruške, iseći na kolutove.Količinu izmeriti dodati šećer i limunov sok polagano kuvati oko sat  vremena.
Vrelo sipati u tegle zatvoriti celofanom.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.