Ishrana današnjice u okviru hemijske revolucije

0
55

Ishrana današnjice u okviru hemijske revolucijeDanašnja savremena tehnologija omogućuje instant rešenje za ukusnu hranu, koja je prepun soli, šećera i nevrednih praznih kalorija.
Promenilo se način života naspram naših predaka, tada je hrana i voda bila bez otrovnih materija.Zbog nezdravog okruženja ugradjuje se otrov u biljni i životinjski svet-zagadjenos unosi se na naše trpeze.
Stigla nas je hemijska revolucija pesticidi, veštačka djubriva što uništava eko sistem zajedno sa podzemnim vodama.
Životni vek čovečanstva je sve duža,  ali sve su niže godine kada se dijagnostfikuju hronična oboljenja.Koren se nalazi u nepravilnoj ishrani, žurba, nem se vremena za doručak, ručak je brza hrana bez vrednih namirnica sa praznim kalorijama i to godinama se nastavlja.
Uzima se privlačna hrana sa puno aditiva, veštačkih boja, emulgatora, stabilizatora, konzervansa, veštačih zasladjivača-aspartam što dovodo do viška telesne mase, poteškoće sa probavom, pojava dijabetesa, kancera, oboljenje bubrega, jetre, kardiovaskularnog sistema, neuromuskularnih i nervnih poremećaja.
Na tržištu se koristi nazivi „zdrava i organska hrana“, tu se podrazumeva hrana bogata vitaminima i mineralima ali se ne misli na uzgoj prerade sa raznim hemikalijama.
Super hranom nazivamo „nove namirnice“, kombuha, reiši, spirulina, čaga koji imaju imunomodulirano dejstvo koristi se za bolji imunitet, ali zbog paprene cene retko se uzima.Mesna industrija životinje tretiraju hormonima zbog bržeg uzgoja i profita.Meso treba konzumirati umereno sedmično oko 300g uz proveru poreklo uzgoja.
Ako se uzima u obzir hrana-napitak spaja sa tri karakteristike ukus, izgled i cena i izbor uvek padne na lošiju-jeftinu namirnicu.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.