O erektilnoj disfunkciji (impotenciji)

0
290

Tretman urogenitalne disfunkcije

Urogenitalne proteze su implanti koji se ugrađuju kod pacijenata koji pate od erektilne disfunkcije. Erektilna disfunkcija pogađa milione muskaraca širom sveta sprečavajući ih da uživaju u normalnom seksualnom životu, urušavajući im samopouzdanje, poverenje i život sa partnerkom.
Ako Vi ili Vaš partner imate problem sa erekcijom koji utiče na Vaš seksualni život, postoji nekoliko načina da se problem tretira i reši, a u zavisnosti od porekla problema i specifičnosti svakog pacijenta ponaosob.

Erektilna disfunkcija je stanje koje se često javlja. Studije sprovedene u Sjedinjenim Državama pokazuju da se ovaj problem javlja kod 55% muškaraca starijih od 65 godina, i da ova populacija ima seksualne poremećaje, od minimalnih do onih od većeg značaja.

Erektilna disfunkcija (ED) često se definiše kao nesposobnost muškarca da razvije i održi erekciju tokom seksualnog čina. Ovaj termin je prihvatljiviji od termina „impotencija“, tradicionalnog imena vezanog za ovo stanje. ED postoji kada je erekcija dovoljna za vaginalnu penetraciju ali nije dovoljno dugo održiva ili kada rigidnost opada. ED takođe uključuje i pad libida kao i poremećaje orgazma i/ili ejakulacije, kao što su preuranjena ili odložena ejakulacija ili anorgazmija. Ovo poslednje uzrokuje i poremećaje orgazma kao rezultat fizioloških mehanizama. Danas termin  „erektilna disfunkcija“ definiše poremećaj seksualnosti muškarca više nego  termin „impotencija“.
ED može imati različite uzroke bilo da su fiziološki ili im je poreklo fiziološko. Većina muškaraca nema iskustva sa seksualnim poremećajima ako su dobrog opšteg fizičkog i psihičkog zdravlja. Ipak, postoje faktori rizika koji mogu poremetiti erekciju čak i u mlađim godinama. Faktori rizika su: hronična fizička stanja, trauma ili hirurgija penisa i genitalnih organa, farmakoterapija, faktori načina života (pušenje, konzumiranje droga, alkohola i sl.).
Jedna od opcija za lečenje ED je hirurška intervencija sa ugradnjom penilne proteze, koja pacijentu omogućava da povrati normalnu funkciju penisa tokom seksualnog čina i da ima potpun seksualni život sa svojom partnerkom.

TUBE je polu-rigidna penilna proteza napravljena od čvrstog silikona sa centralno postavljenom srebrnom žicom. Proteza se sastoji od dva cilindra koja se ugrađuju u korpora kavernozu penisa.
U poređenju sa sličnim alternativama, ova proteza nudi najbolji ugao savijanja bez opasnosti od „vraćanja“.
Cilindri se u erektivni položaj postavljaju ručno za potrebe seksualnog čina, a ručno se pozicioniraju i nadole u cilju da ne budu primetni pri ostalim aktivnostima.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.