Ojačajte imunitet deteta

0
233

Velike grupe u vrtićima i ružno hladno vreme pogoduju razvoju virusa. Stoga ne iznenađuje prvi talas prehlada koji je zahvatio najmlađe. No ususret zimskim danima, kada su prehlade česta pojava, postoje delotvorni trikovi kojima se mališanima (a i odraslima) može ojačati imunitet i organizmu pružiti zaštita od uzročnika bolesti.

Na jačinu imuniteta deluje i nasleđe, vežba, naše psihičko stanje, ali i hrana koju jedemo. Važno je da mališanu ponudite i mnogo tečnosti jer ona igra veliku ulogu u izbacivanju štetnih materija iz organizma. Manja djeca dnevno bi u organizam trebala uneti oko litar vode, a odrasli i dve litre.

Dobrodošla su pomoć i biljni čajevi zaslađeni prirodnim pojačivačem imuniteta – medom.

Deci je dobro davati i vitaminske preparate, ali ne na svoju ruku, pametno je posavetovati se s pedijatrom. Budući da mala deca ne smeju uzimati lekove protiv prehlade, vaš će verni saveznik u bildovanju imuniteta biti vitamin C.

Zimi neka uzimanje tog vitamina bude deo rutine. Imate li malu bebu, kombinujte ga sa vitaminom D. Izvrsni su prirodni imunostimulansi i aloe vera i ehinacea.lekove,bildovanje,

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.