Moralno Bolesno Dete

0
285

Moralno Bolesno DeteOvde je u pitanju nasledno opterećenje. Dete pokazuje normalan intelektualni razvoj, ali potpuno otsustvo svakog humanog osećanja. Pokazuje sadističke težnje, kako prema životinjama tako i prema ljudima. Od takve dece se stvaraju kasnije kriminalci. Popravne mere baš nisu od koristi.
Bezprizornost:
Bezprizornom se nazivaju deca koja su prepuštena lošim uticajima kao što je ulica, bilo da su prethodno izgubila roditelje, ili su ih roditelji zanemarili (zbog siromaštva,bede, alkoholizma ) takvu decu treba smestiti u odgovarajuće domove i prevaspitavati ih po mogućnostima.
Stidljivost i Smetenost:
Ove osobine se javljaju bilo kao posledica naslednih faktora, ili kao rezultat pogrešnog vaspitanja. U izvesnim situacijama dete se prekomerno zbuni, pocrveni, počne da zamuckuje ili mu reč zastane u grlu. Kod ovakvih poremećaja, naročito nepovoljno deluje i to kao ismevanje ili oštar prekor. Povoljno utiče ohrabrenje.
Strah:
Prvi strah,koji se javi kod odojčeta, je strah od gladi. Posle prve godine života najvažniji uzroci straha su loši vaspitni postupci ( zastrašivanje deteta- baba rogom, pretnje lekarom, dobićeš injekciju itd). Takvo dete se plaši da ostane samo u mraku, plaši se strane sredine. Nekad se noću javi strah u obliku pravog napada. Dete se probudi posle strašnog sna, očajno plače. Takve pojave najbolje mogu da se spreče pravilnim vaspitanjem i ohrabrenjem same ličnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.