Dečiji tipovi prema načinu ishrane

0
244

deciji_tipovi_prema_nacinu_ishranePrema načinu ishrane mališane možemo podeliti u nekoliko grupa, tu se ubraja životno doba, apetit deteta, klimatski uslovi, količina hrane, potrošnja energije, grupe su sledeće:
Gurman dete koji obožava sve kolinarske veštine, ne bira hranu bez obzira na uzrast i fizičku aktivnost.Treba pripaziti da uzima dosta voća, da ne preteruje sa hlebom i pecivama, kolačima.
Treba normalno da sedne za stolom, ima tri glavna obroka a medjuvremeno da ne uzima grickalice.
Mesojed ova deca rado pojedu sve proizvode od mesa naročito pljeskavice, ćevape, batak, šnicle a hleb i voće izbegava.Voli paštete, pečenog mesa sa roštilja.Bitno je obratiti pažnju na dnevni jelovnik i servirati sveže salate, povrće, parče hleba i nuditi detetu da se navikne na normalnu ishranu.
Sladokusac čim vidi slatke stvari, veoma je raspoložen sa sjajnim očima traži slatkiše.Naročito voli čokoladu, poslastice, bombome ali zato ne voli voće.Tu decu teško je navikavati na neke druge ukuse.Sem tri glavnog obroka, treba ponuditi svežem voćem, raznim sokovima, jezgrastog voća suvog groždja.Ishrana treba da je bogata mlekom i mlečnim proizvodima, voćem i integralnim proizvodima.
Vrabac vrlo malo jede skoro mu jelovnik nije ni potreban.Bira hranu ali zato malo jede.Manipuliše sa roditeljima u vezi hrane.
Lenjivko jednostavno mrzi da pojede obrok, samo žvaće i nikako da pojede.Zato mi treba spremiti čorbe, variva, pire, pasirano meso.Dati svežeg voća, kompot ili pečeno voće sa keksom.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.