Kako sedi vaš mališan na noši?

0
277

kako_sedi_vas_malisan_na_nosiPostoji više tipova mališana po tome kada i na koji način obavljaju nuždu.Jedan od tipova je studiozni tip koji može dugo da sedi na noši ili Wc šolji, sam da se zabavlja igranjem sa nekom  igračkom, listanjem slikovnice.Takvi tipovi ostaju i u budućnosti prelistavanjem časopisa.
Tip deteta istraživača koji je još u pelenama ali vrlo rado se zadržava u kupatilu.Pokazuje interesovanje za sanitarije, uvek juri prema kupatilu, to mu je omiljeno mesto.
Tip deteta koji igra igru glumca.Često voli da sedne na nošu i dopada mu se što ga publika posmatra.Bilo gde ide svoju nošu nosi sa sobom.Kad odraste može biti dobar glumac.
Tip deteta foliranta, nikad neće reći da treba da obavlja nuždu.Iako  se energično kaže da mora ići na nošu, glavom će ignorisati. Ako mu baš zatreba sakrije se negde i obavlja nuždu u gaće.Stalno obećava da više neće to uraditi.Jedno vreme ponovo treba staviti pelenu za jednokratnu upotrebu i objasniti da je on već velik i mora da ide na nošu jer mu ove vrste pelene samo smetaju.U budućnosti će postati prosečan „korisnik toaleta“ koga više neće trebati nagovarati za toalet.
Tip deteta komentatora voli da obaveštava svoju okolinu o dogadjajima da li je obavio malu ili veliku nuždu.U stanju je da pita i svoju okolinu šta je ko uradio?Svoje roditelje često dovodi u neprijatnu situaciju.Detetova želja je otvorenost i komunikacija sa okolinom.Treba mu dati slikovnicu da se ispriča i da zaboravi na razne komentare oko nužde.
Tip deteta bez stida on će obavljati nuždu gde god stigne.Na igralištu, u dvorištu, garaži, pored ljuljaške.On se ne stidi pantalone su mu uvek vlažne, inače je vrlo pragmatičan.
Ako idete negde treba spakovati vlažne maramice, rezervni donji veš i pantalone.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.