Letnja zabava pod vedrim nebom

0
234

Letnja_zabava_pod_vedrim_nebomLetnji raspust je za školarce nesumnjivo najomiljeniji period u godini, vreme kada slobodno mogu da odlože knjige i prepuste se uživanju u igri, zabavi i raznim „ludorijama“ na otvorenom.

Ako primetite da ne umeju da se organizuju, ohrabrite ih da se organizuju i druže sa decom iz kraja, ponudite im ideje za igrice iz vremena kada ste vi bilu u njihovom uzrastu. Čak iako na svaki vaš predlog budu odgovarali da im to nije zanimljivo – ne odustajte. Ubrzo će se ludo zabavljati.

Iscrtajte na ulici ili na obližnjem terenu kredom krugove, linije, saobraćajne znake. Podstaknite decu da na svoje bicikle zalepe tračice, zastavice i neka tako defiluju kroz ulicu, poštujući pravac kretanja koji ste iscrtali.

U dvorištu napravite teren sa preprekama i organizujte takmičenje u kome će morati da preskaču vijaču, provlače se kroz hulahop, održavaju ravnotežu na gredi ili nekom deblu, skaču u džaku – šta god vam padne na pamet! Tako će deca vežbati svoju snagu, jačati mišiće, ali i razvijati takmičarski duh.
Uveče podelite decu u dve grupe i organizujte takmičenje (između klinaca s leve i desne strane ulice, između devojčica i dečaka) u odbojci, badmintonu, fudbalu na goliće. Naravno, više je nego poželjno da se i vi uključite u igru.
Ukoliko vam je neki parkić u blizini, dozvolite klincima da naprave šator. Zabavljaće se i dok ga konstruišu, ali i kasnije, kad odluče da se igraju indijanaca ili da kampuju do kasno u noć. Donesite im hranu i osveženje. Dok večeraju pod vedrim nebom, pričajte im o sazvežđima, zvezama padalicama, legendi o velikoj ljubavi između Zemlje i Meseca.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.