Na detinjstvo utiču loše roditeljke navike

0
435

na-detinjstvo-uticuDanašnje detinjstvo zahteva od deteta da prati ubrzani ritam života.Moraju da stignu u zavisnosti od uzrasta u obdanište ili u školu, na privatne časove, trening, da nauči lekciju, i da se malo igra.Uglavnom deca malo vremena provode sa porodicom zbog raznih aktivnosti.Problemi nastahu zbog užurbanosti roditelja zbog stvaranja materijalne egzistencije, često sa radnog mesta prihvataju i druge poslove.Zato su umorni, nervozni, uzrujani, neispavani.Danas je teško biti roditelj zbog puno obaveza, tada se ne razmišlja na emocionalni život deteta i često dolazi do nekih ružnih navika što jedan roditelj nikad ne bi trebalo da radi.
Prigovaranje deci često se ne uradi ono što im se kaže.Naročito kad je reč o učenju.Prigovor nije rešenje već treba objasniti šta je dečiji zadatak, i pomoći.
Psovanje pred decom to zaboravite, jer oni svašta prisluškuju i zapamte, pa vas mogu osramotiti pred drugima i nije način vaspitanja.
Vikanje često je teško zaustaviti jači ton zbog dečjeg nestašluka, ali treba da se uzdržite, prošetajte se i kada se smirite sa detetom iskreno i smireno komunicirajte.
Obećanja nemojte prekršiti deca su jako osetljiva na to što ste obećali.Nikad ne treba biti u dilemi da nešto uradite drugačije, jer na taj način gradite nepoverenje u dečjoj glavi.
Ne omalovažavajte dečje emocije sa detetom uvek treba da se saosećate, da uvažite mišljenja i osećanja.U dečjem životu najvažnija stvar je to što se tog trenutka dogodilo.Zato ga pažljivo saslušajte i ako vam se čini bezznačajnim.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.