Da li imate običaj da lažete detetu?

0
198

da-li-imate-obicaj-da-lazete-detetuMala deca sve veruju šta roditelji kažu.Tako i raznim lažima skoro svi roditelji se služe, pa kada odrastemo dodje nam do smeha.To su sledeće rečenice:
*Donela te je roda! kada dete pita kako je došlo na ovaj svet, jednostavno je reći u jednu rečenicu.Retko ko od roditelja objašnjava tu komplikovanu priču o radjanju.
*Ide Deda Mraz to je od opravdanih laži u koju želimo uvek da verujemo.Motivacija za decu da budu dobri, razmišljaju o svojim željama, razvija maštu, dobrotu i s tim možemo saznati o željenim poklonima.
*Kolači su za goste! To je u stvari izgovor se ciljem da dete ne jede puno slatkiša odjednoom jer znamo da suviše šećera nije dobar za organizam.
*Radnja za igračke danas ne radi! ako dete često traži igračke, a stare zanemaruje zaista nešto treba da izmislimo.Prvo je to veliki trošak možda nepotrebno, pa je zaista najbolje rešenje rečenica koji glasi „Radnja je zatvorena“.
*Ako ne budeš dobar postoji način da te smirimo! Nosimo te kod doktora da dobijes injekciju, ili zvaćemo policiju, a možemo i Babarogu, ili poješće te mrak.
Nema deteta koji se ne bi uplašio takve glupe priče.To nije dobra vaspitna metoda samo plašimo decu sa nepotrebnim stvarima i uvlačimo mržnju, anksioznost.
*Često čujemo od roditelja, nesmeš piti kafu jer će ti rep ili brkovi porasti.Deca kopiraju roditelje i kada vide da piju kafu, i oni bi da probaju, dobiju takav odgovor.Umesto da se objasni da kad ti porasteš i ti ćeš piti kafu, to za sada nije za tebe, ti piješ mleka.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.