Bezbedne igračke za vaše dete

0
264

Bezbedne_igrake_za_vae_deteIgračke su motivacija za pravilan razvoj svakog deteta.Važno je da odgovara uzrastu, da je od kvalitetnog materijala, nije toksičan i nije lomljiv.Po mesecima razmotrićemo prave igračke:
*Do tri meseca uzrasta: novorodjenčetu još nije potrebna nikakva igračka, ali iznad kreveca postavite vrtešku s visećim igračkama koje može da se prati pogledom, čak i ispuštaju tonove ili sviraju uspavanke.
*Do šest meseci: igračke treba da budu od plišanog materijala, platna, frotira koji može da uhvati šakom.U ovom uzrastu već sve strpaju u usta pa im dajte i gumene igračke-glockalice.
*Do devet meseci: izbor igračaka je širokog spektra.Mogu da bacaju loptu, sa kanapom vuku autić, vozić ili neke životinje.Možete dati i krupne kocke jarkih boja.
*Do 12 meseci: mogu igrati sa kockama da ih poredjaju, da bacaju lopticu, autići, traktori i druge igračke na točkovima.Služiće se papirom i bojicama jer već znaju da šaraju.
*Do 18 meseci: možete dati slikovnicu sa jednostavnim slikama životinja, kuća, voća, cveće.Treba dati papir u boji koji može da gužva jer dobro utiče na finu motoriku.
*Do treće godine: oni sami biraju igračke u zavisnosti od pola.Devojčice biraju lutke, male nameštaje, dok dečacima  je autić, traktor, najinteresantnije.Možete im dati plastelin, vodene bojice zbog kreativnosti.
*Do pete godine: treba im kupiti igračke za kreativnost i finu motoriku recimo koferčić sa alatom, plastičnu peglu, kuhinjski pribor, razne bojice za farbanje, doktorski pribor.
*Za predškolsku decu: bitno je usmeravanje, jer oni traže igračke iz crtanog filma.Treba im objasniti da su maskirani i samo su za gledanje.Uputite ih na društvene igre fudbal, bicikl, rolere.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.