Zaštitite dete od nezgode

0
245

Zastitite_dete_od_nezgodeDomovi zdravlja i hitna pomoć svakodnevno primaju na stotine male dece koja su se ozledila toliko da im je potrebna medicinska pomoć. Mala deca se brzo kreću, te su u sekundi spremna učiniti krivi potez koji dovodi do ozlede.
Teško nam je pojmiti da dojenče koje se danas ne može okrenuti sutra će to možda već učiniti. Važno je da budete nekoliko koraka ispred vašeg deteta, kako bi mogli spriječiti opasnost i zaštititi ga od ozleda koje se događaju u najranijem detinjstvu.
Sitne predmete držite podalje od malog djeteta
Poznato je da mala deca vole sve stavljati u usta, te je potrebno da osoba koja ih čuva vodi računa da sve sitne predmete drži podalje od bebina dohvata.

Kako zaštitit dete od sitnih predmeta?

Čitajte što piše na igračkama koje kupujete, te kupujte samo one koje odgovaraju dobi deteta.
Držite igračke od starije dece podalje od bebe. Deca su znatiželjna i žele sve što imaju njihova starija braća i sestre, pa i stvari poput sitnih kocaka i raznih slagalica, koje imaju sitne dijelove i predstavljaju opasnost.
Objasnite starijoj djeci da čuvaju svoje igračke izvan bebina dohvata. Provjeravajte igračke kako biste utvrdili ima li na njima kakav sitni dio koji je strgan i može se odvojiti.
Probušeni balon može biti potencijalna opasnost, jer njegovi dijelovi mogu ugroziti vaše diete. Ako se već igraju s balonom i on pukne, bacite u smeće sve komadiće.
Torbice i novčanike držite izvan bebina dohvata, je istraživanjem mogu doći do sitnih dielova opasnih za njih.
Izbjegavajte odeću s ukrasima koji se mogu skinuti.
Budite uz diete dok jede i ne dopustite mu da jede dok puže ili hoda.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.