Prvi dan škole

0
219

prvi_dan_koleNakon raspusta provedenog u igri, prvi dani nove školske godine detetu može teško pasti. Ako se dete umusilo jer se bliži početak škole, podsetite ga da sva deca 1. septembra kreću u školu i da ono nije jedino u tom sosu, a zajedno se prisetite zabavnih momenata iz prošle školske godine.
Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da izbegnete nervozu i svađe u kući zbog početka nove školske godine.
Budilnik za dečju sobu je dobra investicija. Pustite dete da samo izabere budilnik koji mu se dopada, a vi ćete izbeći mrzovolju kad dođe vreme za ustajanje prvog septembra – sat će biti „kriv“.
Pustite dete da samo odabere garderobu za prvi dan, i postarajte se da sve isproba dan ranije, da se ne bi desilo da 1. septembra ujutru shvati da mu nešto „grozno stoji“ ili mu je neudobno. Tako prvog dana škole nećete imati „nemam šta da obučem“ dramu.
Ako vaše dete želi da ponese užinu od kuće, neka samo odabere šta će to biti. Isto važi i za doručak, pitajte dete šta bi želelo da jede i postarajte se da u četvrtak to i dobije.
Pokušajte da se organizujete tako da u školu stignete malo ranije, imajte u vidu da će 1. septembra verovatno biti gužva u gradu, pa krenite od kuće na vreme.
Upozorite dete da se može desiti da se neko od drugova iz odeljenja možda odselio, ili da će raspored sedenja u učionici biti drugačiji, da dete ne bi bilo razočarano ako „njegova“ klupa bude zauzeta.
Kada se vrati kući prvi dan možete proslaviti kolačima, ili odlaskom u omiljeni restoran, gde ćete u veseloj atmosferi sa detetom razgovarati o organizaciji obaveza, vanškolskim aktivnostima, planovima za predstojeću školsku godinu, kako će dete zadržati ili popraviti prošlogodišnji uspeh, kako ćete mu vi pomoći u tome, ali i o tome kako ćete provesti raspust.
U svakom slučaju se potrudite da pravi školski bude obeležen veselom i opuštenom atmosferom.
Izvor: MONDO

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.