Dete Psihopatskih Roditelja

0
221

Radi se o deci na koje roditelji vrše aktivno loš uticaj. Za ovu vrstu dece potreban je specijalan rad. Ranije se mislilo da se detetu čini ogromno dobročinstvo, kada se dete odvoji od loših roditelja. Detetu o roditeljima ništa nisu govorili ili čak da se prikažu u što lošijem svetlu. Međutim pokazalo se sasvim suprotno. Dete koje je sklono da gleda svoje roditelje kao dobre ličnosti, odbija da prizna da su moralni kriterijumi drugih ljudi bolji.
Detetu nije potrebno da potiskuje svoju ljubav i svoju mržnju, do te mere da u njemu deluje kao  „Petakolona“ potkovajući sve dobre strane koje mi želimo postići. Razgovor o svojim osećanjima će olakšati detetu neke napetosti koje prate. 
Ta dva osećanja i ono će lakše oblikovati svoj život prema životu majke-hraniteljice. Ovo čini osnovu tehnike odvajanja deteta od lošeg uticaja psihopatskih roditelja.
Hraniteljima isto treba pomoći da uvide vezu deteta sa svojim nemarnim roditeljima da bi mogli da tolerišu hladnu nezahvalnost kojom ova deca uzvraćaju na sva njihova dobročinstvo.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.