Detetovo dužnost

0
356

Detetovo dužnostPo svojoj prirodi dete rano počinje svatiti da je oblačenje, pranje zuba, kupanje vrlo zanimljive koje obavljaju odrasli. Oko druge godine, dete počinje da navlači vrh čarapa, prema trbuhu i time je dalje svlačenje onemogućeno.Trebaće mu vremena da nauči navući pantalone suknje itd. Dete u dobi od 2-4 god. zahteva mnogo obazrivosti. Ako mu ne dopustite da oblači ono što može, i ako se mnogo mešate u to dete će se razljutiti. Važno je da dete oseća da ste sa njim, a ne protiv njega, bit će mnogo spremnije za saradnju. Potrebno je puno strpljivosti.
Dok je dete još sasvim malo možete pokupiti i pospremiiti njegove igračke nakon igre. Uvek mu treba govoriti gde se slažu igračke na koje mesto, da bi naučio pa bih posle sam mogao da slaže. Detetu uvek velelo treba prići da bi ste izbegli prepirke. Često voli da sebe zaprlja, rado igra sa peskom, zemljom,prska se sa vodom. Želi valjati po travi i mesiti rukama blato. Ako ima priliku baviti se ovim prljavim poslovima, -to obogaćuje njegov duh čini ga toplijim isto kao, što je lepa muzika i oplemenjuje  odrasle.
Ne treba uvek dopustiti detetu da radi, sve što mu se svidja, ali ne treba ni plašiti već treba predložiti neku drugu igru zanimanje što će biti bolje odnosno prikladnija.
Dete treba lepo vaspitavati, jer pristojno ponašanje dolazi samo od sebe. Naučite dete da kaže „Hvala“ – ili „Dobar Dan“. Treba vaspitati da sluša odrasle, goste strance i da ne vodi „Glavnu reč“.Njegov je zadatak da se igra.
Nešto što je najvažnije jeste da dete odraste u porodici, gde su svi prema drugima pažljivi. Treba razviti osećanje prema ljudima. Važno je učiti dobrom ponašanju u četiri oka, a ne u prisutosti drugih osoba.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.