Darivanja deci za Novu godinu

0
39

Darivanja deci za Novu godinuPribližava se vreme Novogodišnjih i Božićnih praznika sa njim i organizacija kupovine poklona za decu, ali može i za odrasle.
Kupovina poklona treba da bude iznenadjenje da bi nastala velika radost.Uvek treba birati poklone prilagodjen uzrastu deteta.Poklina za bebe i male dece treba da budu od mekih materijala, i jarkih boja.Mogu biti plišane, meke plastične igračke ili knjige sa jasnim ilustracijama, koje mogu poneti i prilikom kupanja.
Jedogodišnjaci su više zainteresovani za kockice, šerpice, mede, lutke, balone, dok od 2-4 godine obožavaju igračke  audio i vizuelnih efekata-da budu svetleće, zvučne, treperuće.
U predškolskom i školskom uzrastu treba pokloniti kreativne i edukativne društvene igre, nikako elektronskih ili mobilnih uredjaja.Decu treba učiti i darivanju ne samo primanju poklona.
Za Novogodišnji poklon može da služi:
Od kreativnih igračaka:su bojice (tempera, vodene bojice, flomaster), blok za crtanje, masa za oblikovanje (plastelin, glina).To su kreativne, zabavne i edukativne.Na osnovu crteža možete saznati mnogo o detetu a ujedno i opuštajuće za decu i roditelje.
Društvene igre: razvijaju pažnju, omogućava detetu da kontroliše svoje emocije.
Knjige:na tržištu postoji veliki broj knjiga za sve uzraste.Za knjige nikad nije prerano, ali možete zakasniti.Ne treba sačekati da dete nauči čitanje, već možete samo prelistavati-zavoleti čitanje.
Sportski rekviziti:deca su željna kretanju, akcijom, dinamikom.Razviće se kod deteta sportski duh i ljubav prema fizičkim aktivnostima naročito da oseti zimske čarolije.
Za Novogodišnje praznike poklonite za dete više vremena takodje kao i u svakodnevnom životu.Družite se, pevajte, igrajte-pokažite detu koliko ga volite.Tako započnite Novu Godinu  i ostale dane u godini.
                                             SREĆNA NOVA GODINA!   

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.