Čajevi za bebe

0
345

Slatka vodica
Čajevi za bebePriprema:U 100 g.vode dodamo jednu ravnu kafenu kašičicu šećera.Treba da voda provri 1-2 min.Ohladiti i može se koristiti bebama do prvog meseca uzrasta..
Voćni čaj
Priprema:1-2 kafene kašičice osušenog izdrobljenog raznog voća stavite u posudu ( 1 filter kesicu) preliti 2 dl. vrele vode i poklopiti, nakon 5-10 min procediti (izvaditi vrećicu) šećer po ukusu.Odraslima leti hladno servirati dobro je za osveženje.
Čaj od kamilice
Priprema: filter kesicu  stavite u posudu ili 1 kafenu kašičicu osušeni cvet od kamilice.Preliti sa 2 dl. vrele vode i poklopiti.Nakon 3 minuta izvaditit kesicu i gotov je napitak, zasladiti po želji i tako servirati.
Čaj od šipka-šipurak
Priprema:filter kesicu stavite u posudu ili 5-6 kom zrelih suvih šipka preliti sa 2 dl. vrele vode, poklopite  treba da odstoji 5-10 min.Izvadite filter kesicu ili cedite, i napitak je gotov.Zasladite čaj po svom ukusu a može i bez šećera. (šipak je izvor vitamina C) odraslima služi kao dobar napitak za osveženje.
Čaj od lipe
Priprema:filter kesicu stavite u posudu ili osušeni cvet lipe, preliti sa 2 dl. vrele vode i poklopite.Nakon 5 minuta izvadite kesicu ili procedite i zasladite čaj po svom ukusu.Leti se može piti kao osvežavajući napitak uz nekoliko kapi limunovog soka.
Čaj od Nane
Priprema: filter kesicu stavite u posudu ili osušeni list nane 5-6 kom.Preliti sa 2 dl. vrele vode i poklopiti.Nakon 5 min izvadite kesicu ili procedite.Napitak je gotov, zasladite po želji.
Čaj od belog sleza
Priprema:1-2 kafene kašičice korena od belog sleza preliti sa 2 dl. vrele vode i poklopiti.Treba da odstoji 20 minuta.Procediti i hladno piti bez šećera.
Na sličan način treba spremati i ostale razne čajeve kao što su:Zeleni Čaj, Čaj od Zove, Čaj od Žalfije, Čaj za iskašljavanje, Čaj za varenje,Čaj za smirenje itd…

POSTAVI ODGOVOR