Letnja borba sa rozaceom

0
293

rozaceaOsobe koje imaju rozaceu, trajno crvenilo lica, znaju koliko je ovo hronično stanje kože neprijatno i da se pogoršava tokom letnjih vrućina. Nudimo vam savete kako se tokom letnjih meseci zaštite ako imate rozaceu.
Brzo se ohladite

„Toplota u velikoj meri pogoršava rozaceu,“ kaže dr Ričard Odom, profesor dermatologije. „Ne samo što se crvenilo češće javlja tokom letnjih meseci već ono i traje duže.“ Kada osetite da vam je lice toplo, uzmite nešto hladno poput leda, konzerve ili obloge i naslonite na lice.

Povećajte zaštitu protiv sunca

Svi treba da štite kožu od sunca, medjutim osobe sa rozaceom na to moraju da paze mnogo više od ostalih jer čak i jedno izlaganje suncu bez zaštite može dovesti do upale. Kada izlazite na sunce, stavite šešir, sedite ispod suncobrana i koristite kremu sa minimum 30 zaštitnim faktorom.

Koristite aloju

Mnogi pacijenti su potvrdili da im pomaže aloa vera i to kad biljku nanesu direktno na lice. Njena tečnost brzo hladi i smiruje kožu.

Pratite šta vam smeta

Ako ste u potrazi za dobrim tretmanom protiv rozacee, obratite pažnju na stvari koje vam prijaju a koje ne kako biste zaključili koji je tretman najbolji za vas.
Obzirom na to da je ovo stanje neizlečivo i da se bolest samo može držati pod kontrolom mnogi poznati pate od nje.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.