Bol u ledjima

0
216

Bol_u_leimaNajzahtijevniji i ujedino najčešći bolni sindrom u čovjeka su bolna leđa. U većine ljudi ta vrsta boli javlja se povremeno i kratko traje, obično prestaje nakon primjene analgetika i mirovanjem. No postoji skupina pacijenata koji duže vrijeme imaju ove vrste bolova koji su stalno prisutni u većem ili manjem obimu. Većina pacijenata koji imaju ovakve tegobe prošli su niz različitih pretraga te pregledani od više liječnika različitih specijalnosti( fizijatar, neurolog, neurokiurg…). Kada se standardnim načinom obrade ( EMNG, MR snimanje) pronađe vjerojatni uzrok ovakvih tegoba a to je u većini slučajeva hernijacija diska operacija je adekvatno rješenje.

No postoji čitav niz pacijenata koji su prošli sve ovo navedeno no još uvijek nemaju postavljenu dijagnozu to jest ne znaju šta ih boli.

Upravo iz ovoga razloga u naše Centru radi se puno naprednija dijagnostika koja u 90% bolesnika omogućava postavljanje dijagnoze bolnog sindroma a temeljem postavljene dijagnoze multidisciplinarnim pristupom ( neurokiurg, fizijatar, specijalist za bol, kiropraktičar) omogućava se primjereno liječenje.  U našem Centru rade se selektivni blokovi te neurostimulacija fasetnih zglobova koji su odgovorni za trećinu bolnih sindroma povezanih sa leđima, radimo diskografiju kao dijagnostičko-terapijsku pretragu kojojm se identificira bolni disk, selektivne transforaminalne stimulacije čime omogućavamo objektivizaciju foraminalnih bolnih sindroma a kao novost je i blokada simpatičkih ganglija čime se liječi osjećaj žarenja i pečenja kao posljedica poslijeoperacijskih kompleksnih bolnih sindroma.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.