Priprema vode i čajeva za bebu

0
560

Priprema vode i čajeva za bebuU poslednje vreme se savetuje da se bebi u početku dajemo prokuvanu vodu sa šećerom.
Znači 100 ml.vode + jedna ravna kafena kašika šećera se prokuva i ohladjeno, sobna temperatura se koristi.Ne zasladiti medom zbog alergena.Beba od 6 nedelja može da uzima i čaj sa šećerom.Postoji čaj za bebe sa raznim reklamama.Obratite pažnju na sastav tog čaja, što ćete koristiti, da ne sadrži kima, aniza, komorače to su stvari za nadimanje.Čaj od kamilice se koristi spolja znači za kupanje bebe, kao oblogice, za čišcenje očiju.Bebi ne treba dati da pije, jer često prouzrokuje proliv ili zastoj.
Ako beba dobro sisa pije mnogo manje vode ili čaja od beba koja se hrani veštački.Bebu možete ponuditi vodom izmedju dva podoja, u slučaju da štuca ili plače, i kad počne da se dohranjuje.
Beba se ne poji pre obroka
Da bi majka bila sigurna da dete dovoljno sisa odmah posle podoja može da ponudi sa vodom.Ako bebi nedostaje mleko uzima vodu, to je znak, za dohranjivanje.
-Bebica kada pije vodu ne sme da leži na leđima, znači kao kad sisa poluležeći položaj.
-Cuclu treba proveriti da li je izbušena.
Dragi roditelji temperaturu vode, čaja u flašici ne proveravajte Vašim ustima.Na nadlaktici se proverava temperatura tečnosti.Ne sme biti ni topla a ni hladna.Uvek treba da je sveže prokuvano.Prokuvana voda ne sme da stoji duže od 12 sati.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.