Kod presvlačenja zašto bebe plaču?

0
126

Kod presvlačenja zašto bebe plaču?Novorodjena deca uživaju u osećanju zaštićenosti koju su osećali u materici i žele to iskustvo i nakon kada dodju na svet.Vole da su dobro obučene, ušuškane u majčinom naručju.Kada se taj osećaj poremeti, izgubi toplotu i prirodno je da će beba plakati.Postoje i dodatni faktori koji prouzrokuju plač.
*Prilikom presvlačenja različiti delovi tela trpe pritisak.Dok se bebici izvlače ruke, noge iz odeća jako je neprijatno naročito osetljivim bebama taj dodir.
*Novorodjenčadu još nije uspostavljeno samostalno termoragulacija i iznenadno skidanje odela izaziva snižavanje temperature.Posle oblačenja uglavnom bebe i dalje plaču jer je potrebno još vremena da se zagreju.
Kako treba postupiti kod presvlačenja?
Unapred treba planirati pribore što će vam trebati:pelene, benkica ili bodi, odeća, vlažne maramice, peškir, bebi kozmetika što je potrebno.Umesto vlažne maramice ili mlake vode sa posudom, mali peškirić i bebi sapun ili kap bebi šampona.Kada dole menjate pelene bebu prekrijte peškirom ili ćebencetom da mu bude toplo.Gledajte da ni u jednom trenutku ne bude naga u potpunosti, da ima uvek nešto na sebi kako joj temperatura ne bi naglo opala.
Budite nežni sa bebom, pričajte nešto ili pevajte.Kod odojčadi već možete staviti nešto u šačicu neku igračku da skrenete pažnju od presvlačenja.Uvek ostanite pribrani naročito kod bebe koji su nestašni zadaju majci dosta brige i zadataka.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.