Oznake na deklaracijama

0
135

Pre kupovine dečije hrane treba pročitati deklaraciju koji otkriva poreklo, sastav, namenu.Obavezni deo se sastoji od naziva hrane, kategorija sastojaka, datum minimalne trajnosti, posebni uslovi čuvanja, zemlja porekla i uputstvo za upotrebu.Oznake na deklaracijama
Spisak sastojaka je lista uključujući enzime, aditive koji se koriste u proizvodnji ili pripremi hrane.Mogu da se naglašavaju slikama ili crtežima.Neto količina se izražava u jedinicama mase.Obavezno treba da bude naznačeno proteini, šećer, soli, zasićenih masnih kiselina, masti, ugljeni hidrati.
Nutritivna tablica: je obavezna na proizvodu, izražavaju nutritivne i zdravstvene izjave, „bez holesterola“-„nizak sadržaj masti“-„obogaćeno“, visok sadržaj vlakna sa ili bez zasladjivača.
Nutritivna tablica ima najvažniju ulogu na uticaj zdravlja populacije.Omogućava da se izborimo sa gojaznošću, i hroničnim bolestima.
Danas deklaracija je postala moćno marketinško oružje često na njima se nalaze ili se ne nalaze netačne izjave.Nije važno ono što piše na deklaraciji već i ono što ne piše a trebalo bi biti pisano.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.