Novi trend-majčino mleko iz flašice

0
172

Novi trend-majčino mleko i flašiceDojenje bebe je neophodna za laktaciju i zdrav kontakt bebe i majke.Uspostavlja se emocionalna veza sa bebom, smanjuje se krvarenje posle porodjaja i normalizuje telesnu težinu majke.Kontakt koža na kožu izmedju bebe i majke, umiruje plač, čuva bebinu toplotu i podstiče instinkt za dojenjem.Ako dojite bebu niste vezani za kuću, nema pranja flašica.
Ponekad i dojenje ima svoje mane:majka je nezamenljiva, podoj može da traje i do 30 minuta što je posebno nezgodno noću za umorne i neispavane majke.Nekad deluje frustrijrajuće, ako majka nema pomoći od strane porodice.Dojenje zna da bude vrlo neprijatno na javnom mestu.
Za majke koje zbog posla ne mogu koristiti porodiljsko odsustvo, flašica sa majčinom mlekom je jedino rešenje.Kada ne dojite bebu već svoje mleko izmuzete i odstavite u hladnjak, tako bilo koji član porodice može da nahrani bebu.Na miru možete završiti neke obaveze i beba će se navaikavati da ostaje sa drugim ljudima, nije usmerena isključivo na majku i to je jedan vid socijalizacije.Iz flašice se tačno zna koliko je beba popila mleka i nemate nedoumice da je gladna.
Postoje i mane hranjenjem sa flašicom, ispravno čuvanje majčinog mleka.Pranje i sterilisanje flašice, zatim izmlazanje mleka pravilno treba uraditi električnom ili ručnom pumpicom.
Od ranije je važilo pravilo ako imate mleka dojenje i samo dojenje.U zadnje vreme mnoge mame umesto dojenja odlučuju da daju bebi svoje mleko na flašicu sa izgovorom:znaju koliko mleka popije, bilo ko može nahraniti bebu a majka može biti otsutna.Taj postupak je veoma brz naspram dojenja.
Komentar stručnjaka:svaka beba treba da sisa, a ne da pije stalno izmuženo mleko na flašicu.To može biti samo u nuždi, i da ne bude stalno.Hranjenje flašicom majka i beba gube emocionalno osećanje, toplinu i sigurnost.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.