Uz dojenje koje obloge koristiti?

0
159

Uz dojenje koje obloge koristiti?Često dojenje u nekim momentima bude vrlo bolno.Može  biti kada su dojke prepunjene, kod zastoja mleka, pa čak iz dubine dojke koji se teže napipa.Pitamo se šta može da se uradi bez upotrebe lekova? Uglavnom se koristi tri vrste obloga:topla, hladna i listovi svežeg kupusa.Kada su dojke prepunjene radi izlaska mleka koriste se topli oblozi ili tuširanje toplom vodom najmanje 5-10 minuta ispred podoja.Osušite dojke, lagano izmasirajte sa svih strana zatim počnite podoj.
Hladni oblozi se koriste posle ili izmedju podoja.Prvo beba treba da posisa mleka koliko mu je potrebno i posle se stavlja hladan oblog ili hladna kesa sa vodom.Tu kesu treba umotati u pamučnu pelenu i staviti na dojku ili samo na bolno mesto.
Oblozi od kupusa može da se nazovu kao narodni lek, koji je vrlo deletvoran kada se dojka upali.Prve listove kupusa treba baciti potom preći oklagijom preko listova  da pusti sok ili čak par listova treba izrendati da pusti više soka.Obloge staviti na bolno mesto ili na celu dojku (izbegavati bradavicu i areolu).Treba paziti sa oblozima od kupusa da ne stoji perdugo 2 ili 3 puta na dan po 10 minuta jer može da smanji laktaciju.
Klasična medicina ne spominje obloge od kupusa, već samo praksa pokazuje ovaj efekat.Treba znati da kupus sadrži tocijanin, polifenol koji smanjuje upalu i olakšava nitričnog oksida.Osim toga sadrži još antioksidanata koji štite ćelije od toksina vitamine C,E, K, beta karoten, kalijum, kalcijum magnezijum i sumpor.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.