Babytol D3+K1 kapsule

0
252

Baby tol D3+K1 kapsulePreporučuje se prevremenom rodjenom novorodjenčadima  na prirodnoj ishrani. Dodatno se preporučuje za novorodjenčad čije su majke uzimali lekove u toku trudnoće, zatim za novorodjenčad  koji pripadaju rizičnoj grupi, na terapiji sa antibioticima  ili dijarejalnim poremećajima, sa produženom žuticom.
Vitamin D3 pripada grupi vitamina rastvorljivih u mastima.Pod uticajem sunčeve svetlosti sintetiše se prirodnim putem u koži iz ne aktivnog provitamina, i tako D vitamin prelazi u aktivni oblik D3.Ima doprinos u normalnoj apsorpciji i poboljšava iskorišćavanje kalcijuma i fosfora iz digestivnog trakta, zatim ima ulogu u normalnoj mineralizaciji kostiju.Neophodan je za normalan rast i razvoj kostiju i zuba i oboljenja koji se naziva rahitis.
Primenjuje se u oralnoj profilaksi od druge nedelje nakon rodjenja do kraja trećeg meseca.
K1 vitamin se još naziva vitaminom koagulacije krvi.To je liposolubilan vitamin.Njegov nedostatak može prouzrokovati kasnu hemoragijsku bolest sa ozbiljnim i teškim posledicama na zdravlje deteta.
Majčino mleko-humano mleko sadrži izuzetno niske koncentracije vitamina K1od 1-5mcg/L 
za razliku od početne formule kojima bebe unose od 25-50 mcg vitamina K1.
U majčinom mleku novorodjenčad koji se nalazi na prirodnoj ishrani je pod posebnim rizikom za razvoj deficijencije vitamin K1.
Sastav: D3=10mcg
Vitamin K1=25mcg
Način primene: gornji deo kapsule okrenuti, povući i ukloniti, kapsulu pritisnuti i sadržaj istisnuti u kašičicu vode ili mleka.Daje se 1 kapsula dnevno.

POSTAVI ODGOVOR

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.